Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Guvernul trebuie să-şi onoreze obligaţiunile şi să transfere fără întîrzieri mijloacele financiare către CNAM, proiect votat în Parlament în primă lectură

|versiune pentru tipar||
PCRM / 19 martie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege prin care şi Guvernul, în calitatea sa de asigurat pentru 15 categorii de persoane, este obligat să-şi onoreze obligaţiunile privind transferarea mijloacelor financiare în termen, în tranşe egale, în fondurile asigurărilor de asistenţă medicală.

Actualmente, Ministerul Finanţelor efectuează transferurile către CNAM cu întîrziere, depăşind uneori 60–90 de zile. Acest fenomen creează dificultăţi la achitarea facturilor pentru medicamente, consumabile şi servicii, dar şi solduri enorme la finele anului, bani care se utilizează deseori ineficient sau nu pot fi utilizaţi în anul respectiv.

Acest proiect indică data de 27 a fiecărei luni, data limită de efectuare a transferurilor. Proiectul a fost semnat de către deputaţii comunişti, democraţi şi socialişti din comisia protecţie socială, sănătate şi familie.

Sursa: www.pcrm.md

Scutire de achitarea datoriilor la plata pentru poliţa medicală. Proiectul comuniştilor a fost aprobat Comisia parlamentară administraţie publică, dezvoltare regională, mediu şi schimbări climatice a luat în discuţii necesitatea construcţiei podului peste Nistru