Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comuniştii din Glodeni au împlinit 20 de ani!

|versiune pentru tipar||
PCRM / 26 martie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Comuniştii din Glodeni au sărbătorit aniversarea a 20-a de la crearea organizaţiei raionale de partid. Ei au fost felicitaţi de preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Viaţă nouă

Organizaţia de partid din Glodeni a fost creată la 22 februarie 1995. Au fost timpuri grele, comuniştii erau persecutaţi. Dar nici un fel de represiuni nu au putut sta în calea spre dreptate. Atunci primar al oraşului Glodeni era Iurii Evteev. Anume el a venit la Chişinău pentru a se întîlni cu Vladimir Voronin. Atunci a început totul. În ajutor a venit al doilea secretar al CC al PCRM Anton Miron.

Iurii Evteev, veteran PCRM:
Îmi amintesc cum am fost telefonat de patru prieteni cu care am discutat crearea organizaţiei orăşăneşti de partid. La început eram puţini, dar am efectuat un lucru mare în termeni restrînşi. În anii 90 comuniştilor le era greu. Cu toate acestea, eram şi sîntem uniţi.

Prin greutăţi spre victorie

În pofida rezistenţei opuse de conducerea raionului, autoritatea partidului creştea. Au fost create organizaţii în satele Moara Domnească, Bolotino, Buteşti, Ghijdieni, Cuhneşti, Clococenii Vechi, Fundura Nouă, Cobani, Duşmani.

În anul 1998 în raion erau deja 19 OPP. La Plenara CR a fost ales în calitate de prim-secretar Boris Ştepa.

Trebuie să unim societatea

Este foarte greu să uneşti oamenii, să devii simbol naţional, simbol al ţării. Să fii un om stimat şi respectat de cetăţeni. Să fii un om respectat de oponenţi. Acest om este preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin.

“După colapsul Uniunii Sovietice, am fost nevoiţi să restabilim partidul de la zero. Primele carnete de partid erau cele ale PCUS, ele aparţineau oamenilor care astăzi nu mai sînt în viaţă. Ei au refuzat să recunoască destrămarea Uniunii Sovietice. Aceşti oameni au obţinut Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Ei veneau în noul partid al comuniştilor”, a remarcat Vladimir Voronin.

“Învăţătura marxist-leninistă pe care se bazează partidele comuniste este una dintre ideologiile de bază ale omenirii. Pentru că se bazează pe umanism, egalitate. Anume din cauza aceasta Partidul Comuniştilor a avut şi are aşa o susţinere printre oameni. PCRM, fiind la guvernare, a confirmat că este un partid al patrioţilor, dezvoltînd statul moldovenesc şi îmbunătăţind calitatea vieţii”, a menţionat liderul comuniştilor.

“Cît de greu nu ar fi, adevărul întotdeauna învinge. Chiar şi după cea mai neagră noapte vine răsăritul soarelui. O altă forţă politică cu un nivel înalt de patriotism, în afară de PCRM, în Moldova nu există. Din tot sufletul vă felicit cu primul vostru jubileu”, a subliniat Vladimir Voronin.

Sursa: www.pcrm.md

Interpelare Ministerului Educaţiei Întrevederea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu Ministrul afacerilor externe al Republicii Letonia, Edgars Rincevicis