Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Întrevederea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu Ministrul afacerilor externe al Republicii Letonia, Edgars Rincevicis

|versiune pentru tipar||
PCRM / 26 martie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Ministrul de externe al ţării care deţine la moment preşedinţia în Uniunea Europeană, a sosit la Chişinău pentru a analiza la faţa locului evoluţia situaţiei politice, dar şi a se familiariza cu opinia autorităţilor moldoveneşti privind avansarea Republicii Moldova pe calea democraţiei şi a statului de drept.

Este evident, în acest context, că întrevederea dintre Vladimir Voronin şi Edgars Rincevicis a fost consacrată în special parcursului european al Republicii Moldova, situaţiei din ţară şi a viziunii Partidului Comuniştilor privind stabilizarea politică şi social-economică din ţara noastră.

În cadrul discuţiei, Vladimir Voronin cu referinţă la Acordul de asociere RM-UE a specificat, că PCRM din start a avut rezerve considerabile faţă de textul acestui document, specificînd, că în opinia sa, proiectul Acordului a fost negociat neglijent şi superficial de către guvernarea precedentă, astfel fiind comise multe abateri şi asumate multe angajamente irealizabile, care prejudiciază imaginea Republicii Moldova în ochii partenerilor europeni.

Preşedintele Voronin a menţionat, că înainte de semnarea Acordului, PCRM a intervenit către structurile europene cu mai multe propuneri privind modificarea textului Acordului de asociere în vederea îmbunătăţirii lui şi revizuirii termenilor de realizare a unor angajamente asumate.

Vladimir Voronin încă odată a subliniat, că PCRM nu se expune împotriva cooperării RM cu structurile europene şi a intensificării raporturilor de parteneriat cu statele Uniunii Europene, dar consideră că la momentul actual Republica Moldova urmează să realizeze dezideratul de modernizare europeană, ţara ne- fiind pregătită pentru implementarea imediată şi în totalitate a prevederilor Acordului de asociere cu UE.

Cu referinţă la situaţia politică Vladimir Voronin a subliniat, că PCRM nu face parte din guvernare, dar va susţine toate eforturile executivului îndreptate spre îmbunătăţirea condiţiilor de trai şi a creşterii bunăstării cetăţenilor Republicii Moldova.

Analizînd situaţia post-electorală din Gagauzia, Vladimir Voronin a menţionat, că PCRM este gata să coopereze cu noua administraţie de la Comrat în vederea consolidării relaţiilor dintre Chişinău şi regiune în vederea realizării în deplină măsură a prevederilor legislaţiei privind autonomia Gagauz-Yeri.

La fel, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind întărirea securităţii în această zonă a Europei, salutînd eforturile conjugate ale actorilor internaţionali de a găsi soluţii paşnice pentru depăşirea crizei din Ucraina.

Edgars Rincevicis s-a arătat satisfăcut de dialog şi şi-a exprimat speranţa la prelungirea cooperării dintre Republica Moldova şi Republica Letonia spre beneficiul ambelor state.

Sursa: www.pcrm.md

Comuniştii din Glodeni au împlinit 20 de ani! Fracţiunea PCRM a depus sesizare la Curtea Constituţională privind controlul constituţionalităţii hotărîrilor de guvern pentru angajarea răspunderii asupra unor proiecte de legi