Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Fracţiunii PCRM în Parlamentul RM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 16 iulie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În situaţia în care Republica Moldova este un stat capturat, Curtea Constituţională încă o dată în plus a confirmat că este parte a acestui sistem mafiot, care conştient promovează şi lichidarea statalităţii ţării noastre.

Drept exemplu, serveşte hotărîrea din 16 iulie 2015, prin care a fost anulată Hotărîrea Parlamentului privind numirea avocatului parlamentar pentru drepturile copiilor. Înalta Curte a sfidat toate normele constituţionale şi morale, şi-a depăşit competenţele şi atribuţiile, promovînd în continuare dictatura ilegalităţii în Republicii Moldova.

E firească o astfel de decizie în situaţia cînd toţi judecătorii Curţii Constituţionale sînt cetăţeni ai statului vecin — România. Motivul real al demiterii avocatului poporului pentru drepturile copiilor este faptul că persoana învestită în această funcţie de către Parlament a declarat deschis, fără frică, în şedinţa legislativului, că este statalistă şi vorbeşte limba moldovenească. Anume această convingere a stat la baza pronunţării sentinţei de către Curtea Constituţională. Suntem în prezenţa încălcării principiului constituţional al egalităţii, indiferent de opiniile împărtăşite. Este un precedent care va provoca tensiune în societate, va stimula lipsa de respect faţă de legislaţie. Toate consecinţele unor astfel de decizii ghidate vor fi suportate, inclusiv de către Curtea Constituţională şi patronii lor. În pofida acestor decizii, Partidul Comuniştilor şi în continuare va depune toate eforturile legale pentru restabilirea democraţiei, statului de drept, precum şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Sursa: www.pcrm.md

Scrisoare deschisă către fracţiunile parlamentare Declaraţia Fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova la închiderea sesiunii de primăvară-vară a Legislativului