Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 10 septembrie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi concetăţeni!

Astăzi Republica Moldova, poporul ei se află la marginea prăpastiei. Anume aici au adus ţara noastră politicienii care au venit la putere în 2009.

Timp de şase ani, guvernarea nu a făcut nimic pentru a continua dezvoltarea ţării. Din contra, a înrăutăţit dramatic situaţia, a delapidat resursele acumulate, a sărăcit populaţia. A fost instaurată perioada degradării social-economice, a profanării conceptului modernizării europene, a denaturării politicii externe. Corupţia, furtul, criminalitatea fac astăzi legea în Moldova.

Pe parcursul acestor ani, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a fost singura forţă politică care acuza deschis guvernarea criminală şi nelegitimă, luptînd împotriva ei. Încă în 2012 noi am declarat că Republica Moldova este un stat capturat în care a fost anulată independenţa justiţiei, drepturile şi libertăţile cetăţenilor sînt ignorate, iar organele de drept — repartizate pe criterii de partid. Anume atunci PCRM a preîntîmpinat societatea că membrii Alianţei (Coaliţiei) vor lupta pe viaţă şi pe moarte pentru bunurile furate.

De remarcat că multiplele noastre adresări către structurile internaţionale cu cerinţa de a opri susţinerea regimului mafiot, “pro-european” au fost ignorate.

Atunci guvernarea nu a reacţionat la cerinţele protestatarilor şi propunerile Partidului Comuniştilor. Anume din această cauză ţara a ajuns în situaţia actuală. Situaţie în care fărădelegile puterii nu mai pot fi tolerate nici chiar de acea parte a societăţii care a votat pentru partidele de dreapta.

Acum oamenii sînt chemaţi în piaţă să protesteze şi să ceară viaţă demnă, tarife calculate, susţinerea celor săraci, întoarcerea miliardului furat, restabilirea democraţiei. “Liderii protestelor”, însă, au renunţat la aceste revendicări şi s-au axat în exclusivitate pe probleme şi ambiţii politice.

Stimaţi concetăţeni!

Poporul are dreptul incontestabil la rezistenţă şi luptă. Într-o societate democratică alegerile reprezintă cea mai sigură cale de schimbare a guvernării.

Cu toate acestea, liderii Alianţei de guvernare speră că în condiţiile unei democraţii limitate, a coruperii electoratului, a monopolizării televiziunilor, a falsificării rezultatelor scrutinului, a controlului Comisiei Electorale Centrale, a justiţiei capturate, alegerile le vor permite să se menţină la putere, iar indignarea şi mînia poporului se vor epuiza. Un nou mandat le va permite să fure în continuare, să-şi bată joc de poporul moldovenesc.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, în condiţiile actuale, consideră primordial soluţionarea problemelor vitale ale cetăţenilor şi insistă ca guvernarea să asigure:

Realizarea urgentă a acestor şi altor măsuri poate soluţiona criza de sistem de care suferă Moldova.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova rămîne fidel principiilor sale — statalitate, puterea poporului — şi va rămîne în continuare alături de poporul Moldovei.

Comitetul Central al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia Fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova la închiderea sesiunii de primăvară-vară a Legislativului Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova