Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a reiterat ideea unei coaliţii PCRM-PD-PSRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 noiembrie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, în cadrul conferinţei de presă, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a menţionat că există două soluţii pentru depăşirea blocajului existent: formarea unei alianţei de centru-stînga sau a unei coaliţii largi.

Dumnealui afirmă că PCRM va susţine doar un guvern profesionist, numit în mod transparent.

“Toate cele trei fracţiuni, pe care le considerăm teoretic de centru-stînga, — democraţii, comuniştii şi socialiştii — întrunesc 64 de voturi în Parlament. Astfel se hotărăşte problema desemnării guvernului şi a preşedintelui”, a spus Voronin.

Preşedintele a afirmat că toate partidele parlamentare au dreptul să înainteze candidaturi la funcţia de premier, doar că acestea trebuie examinate.

PCRM nu exclude nici posibilitatea organizării alegerilor anticipate, considerînd că declanşarea acestora ar duce la aprofundarea crizei în care se află ţara.

În privinţa hotărîrii Curţii Constituţionale, referitor la posibilitatea dizolvării Parlamentului, preşedintele a catalogat această hotărîre drept anticonstituţională. Curtea îşi permite să tălmăcească şi interpreteze Constituţia după bunul său plac, fapt care discreditează autoritatea Curţii Constituţionale, dar şi a statului Republica Moldova.

Sursa: www.pcrm.md

Alocuţiunea Fracţiunii PCRM la demiterea Guvernului Streleţ Declaraţia CC al PCRM în legătură cu decizia Curţii Constituţionale din 23 noiembrie 2015