Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia CC al PCRM privind acţiuni provocatoare din partea organizaţiei neonaziste şi unioniste “Noua Dreapta” în adresa redacţiei ziarului “Comunist”

|versiune pentru tipar||
PCRM / 19 decembrie 2016
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Acest act de vandalism iese departe din cadrul unui huliganism obişnuit. Noi de asemenea suntem departe de naivul gînd că cei de extrema dreaptă au decis, într-un mod atît de barbar, să amintească societăţii despre existenţa lor după eşecul candidaţilor apropiaţi lor ca spirit în Moldova şi în România.

Noi n-avem nici o îndoială că, începînd din anul 2009, grupurile profasciste, care au participat activ la devastatoarele evenimente din 7 aprilie, se bucură de o bunăvoinţă aparte din parte puterii şi activează sub acoperişul ei. În acest context, e suficient să ne amintim că organizaţia “Noua Dreaptă”, care în mod deschis se pronunţă pentru lichidarea statalităţii Republicii Moldova, a fost oficial înregistrată în anul 2009 de către Ministerul Justiţiei, pe atunci în frunte cu actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase. Autorităţile în mod consecvent au ignorat toate interpelările Partidului Comuniştilor cu privire la interzicerea grupurilor neonaziste unioniste, care activează în teritoriul ţării. Noi în repetate rînduri am constatat că intensificarea activităţii acestor organizaţii întotdeauna coincide cu dorinţa guvernării de a distrage atenţia populaţiei ţării de la unele sau alte situaţii sau decizii scandaloase, capabile să inducă în societate dezbinare şi duşmănie. Noi avem toate motivele să presupunem că grupurile neonaziste sunt provocatori titulari ai puterii.

Astfel, deloc neîntemeiat, noi considerăm că în spatele acestui revoltător act de vandalism din partea celor de extrema dreaptă se află actuala guvernare, care în ochii societăţii este una antipopulară şi nelegitimă. A fost comisă o provocaţie împotriva unicului partid de opoziţie consecvent, care doar în ultimul timp a refuzat să participe la escrocheria anticonstituţională cu numele “alegeri prezidenţiale”, organizată de guvernare, care a divulgat aventura cu numirea la funcţia de procuror general a unei candidaturi pe placul regimului oligarhic, care a luptat împotriva inumanei reforme a sistemului de pensionare.

S-au făcut încercări de a interzice prin lege Partidul Comuniştilor, de a-i distruge pe unii membri ai PCRM prin corupere şi şantaj. Acum s-a ajuns la ameninţări directe, asmuţîndu-i împotriva Partidului Comuniştilor din Republica Moldova pe naţionaliştii înrăiţi.

Pentru comunişti, a lupta cu naziştii este un lucru firesc. Mai mult decît atît. Istoria modernă a umanităţii demonstrează că în această luptă întotdeauna înving anume comuniştii. Dar domnii guvernanţi să nu tragă nădejde că asta ne va distrage de la lupta împotriva regimului antipopular, corupt şi oligarhic, de la lupta de apărare a drepturilor sociale ale populaţiei, de la munca zilnică în scopul consolidării statalităţii Republicii Moldova.

Noi chemăm toate organizaţiile internaţionale şi naţionale de jurnalişti, precum şi organizaţiile de apărare a drepturilor omului să condamne acest act de vandalism şi de ameninţare la adresa colaboratorilor redacţiei ziarului “Comunistul”. Noi chemăm organele de ocrotire a ordinii de drept să examineze minuţios respectivul incident. În cazul în care cei vinovaţi nu vor fi descoperiţi şi pedepsiţi, ne rezervăm dreptul să considerăm că ele, aceste persoane, de bună seamă au acţionat în cîrdăşie cu reprezentanţii puterii din stat. În calitate de partid parlamentar, intenţionăm să cerem interzicerea organizaţiilor de extrema dreaptă, a căror activitate contravine principiilor de bază ale legislaţiei în vigoare în Republica Moldova.

No pasaran! Nazismul — nu!

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Discursul preşedintei fracţiunii parlamentare a PCRM I. Şupac la încheierea sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului