Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Toţi la referendum! Chirtoacă — jos din fotoliul de primar general!

|versiune pentru tipar||
PCRM / 17 noiembrie 2017
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Duminică, pe 19 noiembrie, în municipiul Chişinău va avea loc referendumul privind demisia lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general.

Partidul Comuniştilor a lansat un apel către toţi locuitorii capitalei şi ai suburbiilor să-şi dea voturile pentru demisia acestui primar incompetent şi prin aceasta să salveze Chişinăul.

Încă la 3 octombrie curent, CC al PCRM a adoptat o rezoluţie în care se menţiona că “timp de zece ani de gestionare defectuoasă şi negospodărească a lui Dorin Chirtoacă, Chişinăul s-a transformat în una dintre cele mai neîngrijite şi neconfortabile capitale atît din Europa, cît şi din întregul spaţiu post-sovietic.

În toată această perioadă, Chişinăul nu doar că nu s-a dezvoltat, ba dimpotrivă, a degradat. Din primele zile ale mandatului său de primar general, Dorin Chirtoacă nu s-a preocupat de obligaţiile sale directe, ci doar de demagogie, politicianism şi «unionism profesionist».

Primăria s-a transformat definitiv în una dintre cele mai corupte structuri ale ţării. Anume corupţia a dus la aceea că oraşul a pierdut definitiv orice percepere a planului urbanistic general şi a ordinii elementare. Situaţia a degradat într-o asemenea măsură încît, la ora actuală, Dorin Chirtoacă, «prins de mînă», se află sub anchetă pe un şir de dosare penale serioase legate de corupţie.

Partidul Comuniştilor a pledat consecvent împotriva faptului ca principalul oraş al ţării să fie condus de personajul dat. Noi întotdeauna am considerat că el este un om mediocru şi total iresponsabil, un pierde-vară lipsit de elementarul simţ de gospodar. Noi în repetate rînduri am avertizat orăşenii de pericolul care îl implică acest lucru — pericolul populistului de dreapta, care a ajuns la guvernarea oraşului.

Astăzi, considerăm necesar de a nu rămîne la o parte de încercarea de a izbăvi capitala şi orăşenii de Chirtoacă”, se subliniază în respectiva rezoluţie.

Sursa: www.pcrm.md

Comuniştii au înaintat moţiunea simplă asupra activităţii judecătorilor Curţii Constituţionale a Republicii Moldova Cuvîntul de introducere al preşedintelui PCRM V.Voronin la conferinţa de presă din 22 noiembrie 2017