Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 decembrie 2017
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În legătură cu renunţarea la mandatul de deputat de către deputata în Parlamentul Republicii Moldova, Oxana Domenti, conform procedurii, mandatul de deputat în Parlament urmează să fie remis Alionei Babiuc.

Aliona Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din anul 2014 în calitate de prim-secretar al comitetului raional Briceni al partidului. Dar în anul 2015 dumneaei a fost exclusă din rîndurile Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Prin hotărîrea Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM din 6 octombrie 2015, activitatea primului secretar al comitetului raional Briceni al partidului a fost apreciată ca nesatisfăcătoare. În această hotărîre au fost indicate măsuri şi termene concrete pentru înlăturarea lacunelor constatate. Ulterior, în timpul unui control repetat al situaţiei, s-a constatat că nici unul din numeroasele neajunsuri în activitatea comitetului raional Briceni al PCRM condus de Aliona Babiuc nu a fost înlăturat.

Ca urmare, pe 16 decembrie 2015, Comisia de partid a luat decizia ca Aliona Babiuc să fie exclusă din rîndurile partidului cu următoarea formulare: “Pentru încălcarea Statutului PCRM, aceasta constînd în neluarea de măsuri în scopul consolidării unităţii ideologice şi organizatorice a partidului în raionul Briceni”.

În baza respectivului fapt, Comitetul Central al PCRM se pronunţă categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componenţa fracţiunii Partidului Comuniştilor din Parlamentul Republicii Moldova.

Sursa: www.pcrm.md

Discursul preşedintelui fracţiunii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Ina Şupac, în cadrul şedinţei Parlamentului din 7 decembrie Cuvîntrul de introducere al preşedintelui PCRM V.Voronin la conferinţa de presa din 20 decembrie 2017