Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 ianuarie 2003
Partidul Democrat din MoldovaÎn perioada 20–21 ianuarie Dumitru Diacov, preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) a participat la şedinţa Consiliului Internaţionalei Socialiste care s-a desfăşurat la Roma. Pentru prima oară la o astfel de manifestaţie importantă, printre delegaţii din peste 120 de ţări ale lumii, au participat şi adepţi ai doctrinei social-democrate din Moldova. După cum a comunicat liderul PDM, reprezentanţii partidelor social-democrate şi socialiste s-au reunit în capitala Italiei pentru a discuta cele mai actuale probleme cu care se confrunta lumea la acest început de mileniu. Principala temă a reuniunii a constituit-o însă problema dezvoltării ideilor social-democrate la etapa actuală.

Delegaţia PDM a fost primită cu mare interes de către Consiliul Internaţionalei Socialiste. Dumitru Diacov i-a informat pe liderii social-democraţi despre situaţia din ţara noastră, despre eforturile PDM de consolidare a unui centru politic şi de creare a unei alternative de guvernare în Moldova. De asemenea, preşedintele PDM a avut mai multe întîlniri cu colegi, lideri ai partidelor şi mişcărilor social-democrate din diverse state.

Un pas important în pregătirea social-democraţilor moldoveni pentru şedinţa Consiliului Internaţionalei Socialiste l-a constituit conferinţa “Doctrina social-democrată — baza dialogului social în Moldova”, organizată la finele lunii noiembrie 2002 la Chişinău de către Partidul Democrat din Moldova, Fundaţia Jean Jaures (Franţa) şi Fundaţia pentru Susţinerea Democraţiei şi Parlamentarismului (Moldova). Participanţii la conferinţă au susţinut iniţiativa PDM de a convoca în toamna anului 2004 un forum al social-democraţilor moldoveni, la care să fie elaborat şi aprobat Manifestul social-democraţilor din Republica Moldova.

Serviciul de presă al PDM
Rezoluţia conferinţei “Doctrina social-democrată — baza dialogului social în Moldova” Apel al Partidului Democrat din Moldova: “Continuarea dialogului politic este condiţia numărul unu pentru asigurarea unei stabilităţi în Moldova”