Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 22 noiembrie 2006
Partidul Democrat din Moldova

La 21 noiembrie 2006 a fost dată publicităţii următoarea ştire “Două formaţiuni politice din R. Moldova şi România au semnat un acord de parteneriat” de către site-ul www.azi.md preluată de la agenţia de ştiri Info-Prim Neo.

Partidul Democrat din Moldova aduce la cunoştinţă opiniei publice din ţară, că delegaţia PSD din România, condusă de vicepreşedintele PSD, dl Titus Corlăţean a sosit în Moldova la invitaţia noastră pentru a participa la lucrările conferinţei internaţionale “Rolul social-democraţiei în Europa de mâine” organizată de Partidul Democrat în cooperare cu fundaţiile Friedrich Ebert (Germania), Jean Jaures (Franţa), Alfred Mozer (Olanda) şi Olof Palme (Suedia).

La această conferinţă importantă pentru social-democraţia autohtonă au fost de asemenea invitaţi să participe şi colegii noştri social-democraţi Dumitru Braghiş şi Eduard Muşuc, care din motive necunoscute n-au binevoit să onoreze aceste invitaţii, ceea ce a trezit nedumerirea oaspeţilor străini.

Unul din scopurile conferinţei a fost de a face un schimb de păreri referitor la experienţa social-democrată din Europa şi posibilitatea implementării ei în ţara noastră. În cadrul dezbaterilor urmau să participe şi colegii noştri social-democraţi, d-nii Braghiş şi Muşuc, care ar fi avut posibilitatea să-şi expună opiniile cu privire la mesajul social-democrat, şi oportunitatea consolidării social-democraţilor în Republica Moldova.

Nu este un secret că influenţa social-democraţiei în Moldova este slabă, şi din cauză că forţele ei politice sînt răzliţite.

În acest context, social-democratul german, ex-ministrul adjunct de externe al Germaniei, dl Cristoph Zöpel, a lansat următoarea propunere, pentru ca social-democraţia moldovenească să fie credibilă şi să devină o alternativă la guvernare, ea trebuie să se unească.

Reieşind din comportamentul inexplicabil şi incalificabil al colegilor noştri social-democraţi, Braghiş şi Muşuc, este greu de crezut că acest deziderat poate fi realizat.

Partidul Democrat a constatat cu stupoare că în ştirea difuzată, nici nu se menţionează numele său, deşi este principalul autor al acestui acord. Acordul de cooperare şi parteneriat cu PSD din România a fost elaborat de către reprezentanţii Partidului Democrat şi coordonat cu colegii noştri din România, prin urmare era firesc să fie menţionat şi Partidul Democrat printre semnatari.

Este regretabil, cînd cineva încearcă să-şi facă imagine pe seama muncii altora, fapt ce discreditează social-democraţia moldovenească şi diminuiază considerabil posibilitatea consolidării polului social-democrat în viitor.

Serviciul de presă al PDM

Conferinţa Internaţională “Rolul Social-Democraţiei în Europa de Mâine” Delegaţia PDM participă la Congresul Socialiştilor Europeni