Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Delegaţia PDM participă la Congresul Socialiştilor Europeni

|versiune pentru tipar||
PDM / 5 decembrie 2006
Partidul Democrat din MoldovaÎn perioada 7–9 decembrie 2006, o delegaţie a Partidului Democrat din Moldova constituită din preşedintele partidului, Dumitru Diacov, şi liderul organizaţiei de tineret a PDM, Oleg Ţulea, va participa la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni — cea mai mare întrunire europeană a liderilor de partide socialiste şi social-democrate în Porto, Portugalia.

Partidul Democrat din Moldova care va reprezenta la acest important forum Republica Moldova a fost invitată la Congres de către preşedintele PES, Paul Nyrup Rassmusen, ex-prim-ministru al Danemarcei. Dialogul PES — PDM se înscrie în programul de cooperare al democraţilor moldoveni cu structurile Internaţionalei Socialiste, PES fiind cel mai reprezentativ grup politic pe continentul European.

Congresul PES este un eveniment politic major la care participă peste 300 de delegaţi cu drepturi de vot şi pînă la 1000 de reprezentanţi ai partidelor membre PES din ţările UE (plus România, Bulgaria şi Norvegia), la fel şi invitaţi din partea partidelor asociate sau partenere PES.

În cadrul Congresului va fi audiat raportul despre activitatea fracţiunii PES în Parlamentul European. Agenda Congresului cuprinde aşa teme ca: “Noua Europă Socială”, “Provocări globale pentru Politici Progresive”, “Energia şi Schimbarea climei”. De asemenea în cadrul Congresului va fi lansată campania informaţională “Diversitate — DA, Intoleranţa — NU”.

Lucrările Congresului vor cuprinde o serie de paneluri tematice, printre care Panelul “Fenomenul Migraţiei în UE şi ţările vecine” în cadrul căruia delegaţia PDM va prezenta un raport asupra consecinţelor fenomenului migraţiei pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Pe parcursul a două zile delegaţia PDM va avea un şir de consultări cu reprezentanţii partidelor surori din Suedia, Olanda, Franţa, Ungaria, România, vizavi de problema integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, climatul politic actual şi viitoarele alegeri generale locale în 2007.

Serviciul de presă al PDM
Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova Partidul Democrat a fost nominalizat “partener strategic” al Partidului Socialiştilor Europeni în Republica Moldova