Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat a fost nominalizat “partener strategic” al Partidului Socialiştilor Europeni în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 decembrie 2006
Partidul Democrat din MoldovaPartidul Democrat a fost nominalizat în calitate de “partener strategic” al Partidului Socialiştilor Europeni (PES) în Republica Moldova. Acest eveniment s-a petrecut în cadrul Congresului PES care a avut loc săptămîna trecută în oraşul portughez Porto. Propunerea a fost înaintată de Grupul special în domeniul cooperării cu ţările Europei Centrale şi de Est al PES. În cadrul şedinţei prezidată de Secretarul General PES, Philip Cordery a fost menţionat că PDM întruneşte toate condiţiile pentru promovarea valorilor social-democraţiei europene în Republica Moldova.

La recentul Congres al PES au participat 300 de delegaţi cu drept de vot şi circa 1000 de reprezentanţi din partidele membre ale PES. Delegaţiile partidelor din Austria, Italia, Ungaria, Portugalia, Danemarca, Bulgaria ş.a. au fost conduse de prim-miniştrii acestor ţări. Congresul a aprobat programul de activitate “O nouă Europă Socială” pentru următorii ani, şi l-a reales în calitate de Preşedinte al PES pe fostul prim-ministru al Danemarcei, Paul Nyrup Rasmusen.

Partidul Democrat a fost singura formaţiune politică din Moldova invitată la acest prestigios for politic European. În cadrul Congresului, delegaţia PDM a avut o serie de consultări cu liderii partidelor de stînga din România, Suedia, Olanda, Bulgaria, Polonia, Ucraina.

Dumitru Diacov, Preşdintele PDM a informat asistenţa despre eforturile depuse de PDM pentru asigurarea unui climat de conlucrare între forţele politice din Republica Moldova şi a exprimat dorinţa PDM de a deveni un partener activ şi eficient al Socialiştilor Europeni, menţionînd că politicile PES sunt o permanentă sursă de inspiraţie pentru ofertele politice ale PDM.

Delegaţia PDM participă la Congresul Socialiştilor Europeni Declaraţia PDM cu privire la salarizarea în sectorul bugetar