Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 septembrie 2007
Partidul Democrat din Moldova

Miercuri, 13 septembrie a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Executiv Politic al PDM. În cadrul şedinţei, Dl Vladimir Filat, membru al Consiliului Executiv Politic şi vicepreşedinte al Fracţiunii PDM a prezentat o declaraţie prin care şi-a anunţat retragerea din rândurile partidului şi intenţia de a constitui o formaţiune politică de orientare liberală.

Majoritatea membrilor din Consiliul Executiv Politic au fost surprinşi de declaraţia dlui Filat. În cadrul discuţiilor vis-a-vis de situaţia creată, membrii Consiliului au constatat că decizia dlui Vladimir Filat este alogică şi nemotivată. Dl Vladimir Filat pe durata activităţi sale în PDM s-a bucurat de susţinerea partidului şi a avut permanent posibilitatea de a-şi exprima şi de a-şi realiza ideile şi poziţiile proprii.

Înţelegem, că poziţia activă a PDM pe scena politică moldovenească, rezultatele stabile şi progresul obţinut de partid în ultimii ani, şi mai ales la alegerile generale locale, au trezit invidia oponenţilor politici, în special al comuniştilor. Anume ei dintotdeauna şi-au dorit destabilizarea situaţiei în PDM. Păcat că dl Filat, poate involuntar, a devenit un instrument în tentativa de a realiza acest scop.

Luând act de declaraţia dlui Filat, Consiliul Executiv Politic constată cu regret, că din 13 septembrie el nu mai poate fi membru al PDM şi recomandă fracţiunii parlamentare a PDM să examineze cât de curând posibil oportunitatea activităţii dlui Filat în cadrul fracţiunii PDM în Parlamentul Republicii Moldova.

În continuare, membrii Consiliului Executiv Politic au examinat şi au discutat realizarea planurilor de activitate ale PDM în sezonul politic 2007–2008 aprobat anterior de Consiliul Naţional al PDM.

Serviciul de presă al PDM
Declaraţia aleşilor locali din Partidul Democrat din Moldova Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova