Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia aleşilor locali din Partidul Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 22 iunie 2007
Partidul Democrat din Moldova

Votul exprimat de poporul moldovenesc la alegerile generale locale din 3 iunie şi 17 iunie demonstrează categoric, că cetăţenii noştri s-au săturat de incompetenţa, brutalitatea şi aroganţa partidului de guvernămînt. Oamenii au sancţionat dur actuala guvernate pentru făţărnicie, pentru minciună, pentru lipsa de principialitate şi de transparenţă, pentru ignorarea durerilor cetăţeanului de rînd.

Partidul Democrat întotdeauna, a încercat să folosească orice posibilitate pentru a promova şi realiza interesele cetăţeanului, interesele ţării, deseori cu riscul unor compromisuri politice nedorite şi neplăcute. Astăzi cu satisfacţie constatăm că aceste eforturi ale Partidului Democrat au fost remarcate şi susţinute de concetăţenii noştri, care au acordat şi mai multă încredere candidaţilor partidului nostru la alegerile actuale comparativ cu cele din 2003. PDM s-a plasat pe locul trei în competiţia electorală promovînd 1131 consilieri locali, 118 consilieri raionali şi municipali, 91 de primari.

Rezultatele alegerilor oferă o şansă forţelor politice de orientare democratică de a contribui în mod considerabil la consolidarea administraţiei publice locale, pentru a scoate Moldova la drumul democraţiei, la calea reală a integrării europene.

Noi, aleşii locali din partea PDM declarăm ferm disponibilitatea noastră de a participa la formarea alianţelor post electorale în toate structurile puterii locale cu celelalte partide de orientare democratică, ca alternativă eficientă şi durabilă a actualei guvernări.

Noi ne asumăm responsabilitatea în faţa celor care ne-au ales, în faţa întregului popor, că în calitate de primari, de membri ai consiliilor locale, de funcţionari publici, vom depune toate eforturile pentru crearea unei societăţi civile, puternice, prin promovarea unei administraţii publice locale democrate, transparente, în spiritul valorilor social — democraţiei europene.

Serviciul de presă al PDM
Vizita dlui D. Diacov în Suedia Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova