Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vizita dlui D. Diacov în Suedia

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 martie 2007
Partidul Democrat din MoldovaPreşedintele PDM, D. Diacov va efectua o vizită la Stockholm la invitaţia liderului Partidului Social-Democrat din Suedia, ex-prim-ministrului al acestei ţări, Goran Persson. Liderul PDM va participa în perioada 16–18 martie la un seminar internaţional dedicat problemelor de dezvoltare a social-democraţiei în Europa, precum şi la lucrările congresului extraordinar al social-democraţilor suedezi.

La acest seminar vor participa lideri politici europeni consacraţi, precum şi liderii partidelor social-democrate din România, Bulgaria, Ucraina, Polonia, etc. Concluziile şi recomandările participanţilor seminarului internaţional sînt importante pentru social-democraţii moldoveni, care sînt cointeresaţi în studierea experienţei Suediei în edificarea socialismului democratic, al economiei de piaţă social orientate şi a implementării valorilor europene.

În cadrul vizitei sînt planificate întîlniri cu preşedintele PSD, Goran Persson şi vicepreşedintele PSD, Alin Urban, preşedintele Comisiei pentru Politica Externă a Parlamentului Suediei, responsabil pentru relaţiile externe ale partidului. Diacov se va întîlni de asemenea cu reprezentanţii centrului internaţional Olof Palme, pentru a discuta relaţiile bilaterale şi posibilităţile aprofundării cooperării între social-democraţii suedezi şi moldoveni.

PDM cooperează cu PSD din Suedia pe parcursul a mai multor ani. Din acţiunile comune, în particular vom evidenţia participarea toamna trecută a centrului Olof Palme în organizarea conferinţei internaţionale “Rolul social-demoraţiei în Europa de mâine” la Chişinău.

Serviciul de presă al PDM
Declaraţia PDM cu privire la salarizarea în sectorul bugetar Declaraţia aleşilor locali din Partidul Democrat din Moldova