Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 septembrie 2007
Partidul Democrat din Moldova

Astăzi, 25 septembrie, Preşedintele PDM dl Dumitru Diacov a participat la şedinţa lărgită a biroului organizaţiei raionale a partidului din raionul Nisporeni. La şedinţă au participat majoritatea membrilor biroului, inclusiv trei consilieri raionali ai PDM, precum şi mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor primare din satele raionului.

Membrii partidului au luat în dezbatere situaţia care s-a creat în cadrul organizaţiei raionale în urma declaraţiei de părăsire a partidului de către ex-preşedintele organizaţiei dl Ion Sturza, susţinut de un grup de foşti membri ai partidului. Majoritatea vorbitorilor şi-au exprimat indignarea vis-a-vis de acţiunile de ultimă oră întreprinse de către I. Sturza. Afirmaţiile dânsului precum că în partid este o atmosferă nedemocratică iar conducerea partidului se comportă nerespectuos faţă de membrii partidului sunt absolut nejustificate şi chiar aberante. Este suficient de pomenit faptul că, graţie susţinerii conducerii partidului şi în special a Preşedintelui D. Diacov, dl I. Sturza a fost promovat de curând în funcţia de vicepreşedinte al raionului.

De asemenea, reprezentanţii organizaţiilor săteşti au atenţionat conducerea partidului, că I. Sturza îşi permitea un stil de conducere a organizaţiei raionale autoritar, încălcând deseori cerinţele statutului şi o utilizare arbitrară a resurselor financiare, mai ales în recenta campanie electorală. Vorbitorii au reproşat conducerii partidului că nu s-a reacţionat prompt la aceste fapte nu odată semnalate de membrii partidului.

Majoritatea membrilor biroului prezenţi la şedinţă l-au propus în calitate de nou preşedinte al organizaţiei raionale Nisporeni pe Dl Vasile Macovei, consilier raional PDM, care a şi fost unanim votat în funcţia dată.

Totodată, biroul raional a decis retragerea susţinerii politice Dlui Ion Sturza, şi a recomandat fracţiunii partidului în Consiliul raional să ridice problema revocării dânsului din funcţia de vicepreşedinte.

De asemenea biroul raional a adoptat o declaraţie prin care condamnă modul, în care ex-preşedintele organizaţie raionale I. Sturza a organizat acest demarş şi se desolidarizează de afirmaţiile făcute de dumnealui şi grupul lui de susţinători .

În continuare biroul organizaţiei raionale a fixat un plan de activitate pentru lunile octombrie — noiembrie, menit să consolideze şi să fortifice organizaţia raională Nisporeni a Partidului Democrat.

Serviciul de presă PDM
Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova