Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 29 septembrie 2007
Partidul Democrat din Moldova

Astăzi, 29 septembrie 2007, a avut loc şedinţa Consiliului Naţional al Partidului Democrat din Moldova la care s-a discutat situaţia politică curentă şi s-au identificat activităţile de consolidare organizatorică a PDM în perspectiva alegerilor parlamentare din 2009. De asemenea, Consiliul Naţional a luat atitudine faţă de încercările de a destabiliza activitatea partidului, orchestrate din exterior de către anumite forţe politice deranjate de ascensiunea politică a PDM pe plan naţional.

Membrii Consiliului Naţional au reconfirmat adeziunea la principiile şi valorile politice promovate de PDM şi, în unanimitate de voturi, au condamnat acţiunile unor foşti colegi de partid, care, fie prin şantaj, fie din interese egoiste, s-au lăsat atraşi într-un joc străin intereselor partidului şi principiilor sale politice. Consiliul Naţional a condamnat încercările de subminare a partidului şi practicile murdare de defaimare a imaginii Partidului Democrat. De asemenea, a fost evidenţiat faptul că aceste acţiuni urmăresc subminarea unui centru de stabilitate în politica autohtonă, recunoscut pentru repudierea extremismului politic de orice natură. De-a lungul anilor PDM s-a afirmat ca un promotor activ a valorilor social-democraţiei europene în Republica Moldova, pledînd pentru promovarea unor politici echilibrate, în interesul tuturor cetăţenilor ţării.

În temeiul articolului 48 (k) din Statutul partidului, Consiliul Naţional al PDM în unanimitate de voturi a luat decizia de a exclude din Consiliul Naţional şi din rîndurile formaţiunii persoanele care au încălcat grav prevederile statutare, au dat dovadă de miopie politică şi lipsă de colegialitate.

Serviciul de presă al PDM
Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova