Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 octombrie 2007
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova regretă incidentul de la sfârşitul săptămânii trecute, când unui grup de oficiali români invitaţi să participe la hramul oraşului Chişinău li s-a refuzat accesul pe teritoriul Republicii Moldova.

Acţiunile iresponsabile ale autorităţilor moldoveneşti reprezintă o încălcare gravă a legislaţiei în vigoare şi arată modul adevărat cum guvernarea comunistă percepe integrarea europeană. Asemenea incidente nu fac decât să deterioreze şi mai mult relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Moldova, care în ultima perioadă sunt şi aşa foarte tensionate.

Partidul Democrat solicită autorităţilor moldoveneşti să se abţină pe viitor de la asemenea acţiuni unilaterale neprieteneşti faţă de cetăţenii Uniunii Europene, acţiuni care sunt în contradicţie cu valorile şi principiile europene la care aspiră să se ralieze şi Republica Moldova.

Serviciul de presă al PDM
Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova Declaraţia Partidului Democrat din Republica Moldova “Cu privire la libertatea mass-media în Republica Moldova”