Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia-Apel Tineretului Democrat cu privire la decizia Senatului Universităţii de Stat din Moldova din data de 25 martie 2008

|versiune pentru tipar||
PDM / 31 martie 2008
Partidul Democrat din Moldova

Noi, Tineretul Democrat, suntem profund indignaţi şi dorim să ne manifestăm dezacordul faţă de decizia Senatului USM de achitare a diferenţelor pentru cazare a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de achitare echivalente cu sumele de 201 lei, 297,50 lei şi respectiv 595 lei. Considerăm această decizie una ce contravine totalmente intereselor categoriilor vizate de documentul USM, chiar una ce scoate în evidenţă lipsa bunului simţ a conducerii USM faţă de aceste categorii de tineri.

Majoritatea categoriilor vizate şi-au achitat cazarea integral pentru anul de studii 2007–2008 în două rate: una pentru prima jumătate a anului de studii, iar cea de-a doua pentru semestrul al doilea. În plus, Hotărârea de Guvern la care se face referinţă relevă expres că plata pentru chirie se stabileşte pe categorii de locatari la începutul fiecărui an financiar de senatele universitare/consiliile profesorale, reieşind din cheltuielile aferente cazării, adică la 1 ianuarie şi nu la 25 martie cum a stabilit Senatul USM. La fel şi contextul în care, categoriile de tineri vizaţi au fost informaţi despre o eventuală recalculare, denotă o atitudine completamente iresponsabilă din partea conducerii USM, astfel de gesturi confirmă încă odată conţinutul populist a decretului prezidenţial privind “Anul 2008 — Anul Tineretului”, vehiculat mereu de conducerea Republicii Moldova.

Cerem Senatului USM să abroge decizia de pe data de 25 martie 2008, ce vizează diferenţele care trebuie achitate, în caz contrar, vom sesiza instituţiile de monitorizare a procesului de la Bologna cu privire la abuzurile din partea conducerii USM la adresa studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor.

Serviciul de presă al PDM
Deputaţii PDM au iniţiat o Moţiune simplă cu privire la politica energetică a Guvernului Comunicat de presă al fracţiunii Partidului Democrat din Moldova