Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia Tineretului Democrat privind limitarea dreptului la liberă exprimare a opiniei din partea SIS-ului şi a Procuraturii

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 iunie 2008
Partidul Democrat din Moldova

Tineretul Democrat, organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova îşi exprimă îngrijorarea faţă de acţiunile Serviciului de Informare şi Securitate şi a Procuraturii Generale privind intentarea dosarelor penale pentru postarea mesajelor pe forumurile de discuţii pe portalurile din internet. Dreptul de liberă exprimare a opiniei este un drept garantat de Constituţia Republicii Moldova şi care nu poate fi privatizat sau înstrăinat de către actuala guvernare de orice culoare n-ar fi ea.

Încercarea de limitare a comunicării reprezintă un abuz şi un atac la adresa drepturilor noastre. În condiţiile în care internetul este cea mai imparţială sursă de informare în masă încercările de intimidare a autorităţilor le considerăm ca o ameninţare la adresa democraţiei informaţionale.

Mesajele tinerelor sînt în primul rînd un punct de vedere a acestor tineri, şi nu servesc temei pentru demararea unei anchete penale sau pentru a fi catalogaţi ca instigatori sau organizatori ai răsturnării prin violenţă a orînduirii constituţionale sau lichidarea statalităţii Republicii Moldova. Se creează impresia unei comenzi politice pentru demonstrarea “dreptului forţei” în faţa tinerilor cu o altă viziune decît cea a guvernării.

Considerăm că astfel de acţiuni neadecvate a unor structuri de stat sunt capabile să prejudicieze imaginea Republicii Moldova şi să creeze probleme în plus în relaţiile ţării noastre cu Uniunea Europeană.

Departamentul Relaţii cu Publicul TD
Declaraţia fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova privind evoluţia relaţiilor Republicii Moldova cu ţările vecine Declaraţia Tineretului Democrat privind Procesul de la Bologna