Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia Tineretului Democrat a PDM privind tinerii afectaţi de inundaţii

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 august 2008
Partidul Democrat din Moldova

Tineretul Democrat, organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova este îngrijorat de situaţia dificilă în care se află familiile din raioanele afectate de revărsarea rîurilor Prut şi Nistru. În Republica Moldova au fost inundate peste 900 de case şi vile, aducînd prejudicii mai multor raioane ale republicii.

În codiţiile în care anul 2008 este declarat prin decret prezidenţial “Anul Tineretului”, cosiderăm necesară susţinerea financiară a Guvernului Republicii Moldova pentru elevii, studenţii, masteranzii şi doctoranzii care provin din familiile afectate de inundaţii.

Tineretul Democrat solicită Guvernului Republicii Moldova şi Ministerului Educaţiei şi Tineretului, scutirea totală pentru doi ani de zile a elevilor, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor pentru taxa de trai în caminele instituţiilor de învăţămînt de stat şi reducerea cu 50% a taxei pentru studii.

În acelaş context, considerăm că este absolut necesar ca Guvernului Republicii Moldova să elaboreze de comun acord cu instituţiile de învăţămînt superior metodologia de aplicare a acestor facilităţi pentru studiile persoanelor afectate de revărsarea apelor rîurilor Nistru şi Prut.

Prin urmare facem apel către instituţiile de învăţămînt universitar şi preuniversitar să dea dovadă de înţelegere şi receptivitate în soluţionarea acestei probleme.

Departamentul Relaţii cu Publicul TD
Declaraţia Tineretului Democrat a PDM privind înrolarea forţată în structurile militare din Transnistria Declaraţia PDM a Conferinţei Republicane a Profesorilor Democraţi