Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al OT PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 mai 2009
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova — Tineretul Democrat a participat în perioada 24–27 mai 2009 la Black Sea Area Cooperation Meeting “Cooperation for Democracy and Development”, reuniune organizată de Uniunea Internaţională a Tineretului Socialist (IUSY) în Erevan, Armenia.

Principalele subiecte dezbătute în cadrul întâlnirii au fost cooperarea regională şi interregională, relaţiile de cooperare între statele din bazinul Mării Negre, dezvoltarea democraţiei în statele din această regiune, un nou concept de cooperare interregională — Wider Black Sea Area, situaţia critică postelectorală din Republica Moldova şi criza politică din Georgia.

În cadrul conferinţei a fost adoptată o declaraţie cu privire la Cooperarea pentru democraţie şi dezvoltare în bazinului Mării Negre prin care IUSY îşi manifestă convingerea că procesul de democratizare în regiune este vital şi reprezintă o parte componentă a dezvoltării societăţii. Doar într-un mediu democratic veritabil, unde sunt respectate drepturile omului şi supremaţia legii, este posibil de a depăşi problemele existente şi de a găsi soluţii. În acest context, evenimentele postelectorale din Republica Moldova demonstrează indubitabil că societatea moldovenească nu va accepta sub nicio formă injustiţia şi va sta în apărarea drepturilor lor fundamentale şi a principiilor democratice.

Departamentul Relaţii Publice şi Imagine TD PDM
Dumitru Diacov: “Ar fi bine ca comuniştii să accepte candidatul opoziţiei la funţia de preşedinte al ţării” Dumitru Diacov: O echipă condusă de Marian Lupu poate scoate Republica Moldova din criză