Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Dumitru Diacov: O echipă condusă de Marian Lupu poate scoate Republica Moldova din criză

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 iunie 2009
Partidul Democrat din Moldova

Marian Lupu poate fi liderul unei echipe consolidate, care va înregistra un scor electoral bun la alegerile parlamentare anticipate şi, astfel, va oferi o şansă Republicii Moldova, a declarat, astăzi, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, în cadrul unei conferinţe de presă.

“În ciuda anumitor speculaţii, Marian Lupu a avut o perioadă de doi ani de frămîntări, timp în care a avut opinii separate de poziţia formaţiunii sale privind evoluţia evenimentelor din Republica Moldova. Nu o singură dată am discutat personal cu dumnealui privind problemele majore ale societăţii şi cum ar fi posibil de schimbat lucrurile în bine. I-am propus acum lui Marian Lupu să vină nu doar în fruntea unei echipe consolidate pentru alegerile parlamentare anticipate, ci şi să devină lider al Partidului Democrat din Moldova. Valorificarea acestei propuneri ar însemna nu doar o şansă pentru social-democraţia autohtonă, ci şi pentru întreaga Republica Moldova”, a declarat Dumitru Diacov.

Peşedintele Diacov a mai specificat că Marian Lupu poartă discuţii şi cu alte formaţiuni de opoziţie privind identificarea unei formule de colaborare în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate.

“Avem deplina convingere că numai prin accederea în Legislativ a unei echipe de centru-stînga, în frunte cu Marian Lupu, poate oferi o alternativă actualei guvernări şi debloca actuala stare de criză. Partidul Democrat în permanenţă a fost ţinta unor atacuri şi din dreapta, şi din stînga. Astăzi trebuie să se înţeleagă că opoziţia democratică poate avea succes doar prin conectarea unei forţe politice consolidate, de centru-stînga”, a mai specificat Dumitru Diacov.

Solicitat de presă să se pronunţe cum vede o listă parlamentară comună a forţelor de centru-stînga, social-democrate, preşedintele Diacov a opinat că Partidul Democrat are potenţialul necesar pentru a constitui un nucleu al viitoarei echipe, dar, în acelaşi timp, PDM poate să accepte şi o listă în baza unei alte formaţiuni politice, dacă se vor aduce argumente serioase în favoarea acestui pas. “Partridul Democrat a demonstrat că este deschis dialogului şi că pune mai presus de toate interesele naţionale ale Republicii Moldova, precum, bunăoară, s-a întîmplat la formarea Alianţei pentru Democraţie şi Reforme”.

Serviciul de presă PDM
Comunicat de presă al OT PDM Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova