Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Conducerea raionului Glodeni şi organizaţia raională a PSD aderă la echipa lui Marian Lupu

|versiune pentru tipar||
PDM / 6 iulie 2009
Partidul Democrat din MoldovaPreşedintele raionului Glodeni, Ion Movilă, a plecat din Partidul Social Democrat, însoţit de organizaţia raională Glodeni PSD, consilieri raionali, primari, şi a aderat la echipa PDM. În declaraţia remisă presei se conţine: “Fiind convinşi de necesitatea concolidării segmentului politic social-democrat şi conştientizînd rolul deosebit în acest sens al d-lui Marian Lupu şi a echipei Partidului Democrat, ne exprimăm dezamăgirea de nedorinţa conducerii PSD de a susţine acest proces de unificare şi, în acest context, anunţăm că părăsim PSD şi aderăm la echipa Partidului Democrat din Moldova, condusă de Marian Lupu”.

Semnatarii declaraţiei de presă au mai adus critici liderilor politici care se opun consolidării polului social-democrat şi au criticat guvernarea, care a dezbinat societatea moldovenească din raţiuni electorale. “Noi, membri ai Consiliului raional şi preşedinţi ai organizaţiilor locale ale PSD din raionul Glodeni, analizînd situaţia social-politică după alegerile parlamentare din 5 aprilie curent, considerăm cu regret că forţele politice de centru, social-democrate, au pierdut alegerile deoarece au mers separat în alegeri. Această dezmembrare a fost şi este în interesul Partidului Comuniştilor, iar împărţirea alegătorilor de către acest partid în patrioţi şi duşmani ai poporului a dezbinat societatea şi a provocat un adevărat război politic”.

Serviciul de presă al PDM

Apelul PDM cu privire la procesul participativ de elaborare a programului anti-criză Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova, se află în vizită la Paris la invitaţia conducerii de vârf a Republicii Franceze