Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Presa afiliată guvernării răspîndeşte informaţii false şi insinuante despre PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 20 iulie 2009
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova este calomniat de către mediile de informare în masă controlate de către actuala guvernare. Mai multe ziare au publicat articole în care se conţin informaţii false, insinuante, prin care autorii au adus prejudicii de imagine atît PDM-ului, cît şi unor membri ai partidului. Publicaţia periodică “Независимая Молдова” a publicat două materiale — “Калькуляция погрома” şi “Предвыборное воскресенье. Опять площадь” -, semnate de Aleksandr Isaev şi, respectiv, Vitali Sochircă. Materiale identice, semnate de aceiaşi autori, dar întitulate “Опять площадь! Cмогут ли Мариан Лупу и Думитру Дьяков собрать великое национальное собрание?” şi, respectiv, “Ce intenţii mai urmăresc Ghimpu, Lupu şi Filat? În ce constă planul opoziţiei liberale?” se regăsesc şi în publicaţiile periodice “Puls” şi “Comunistul”. Autorii respectivelor articole aduc informaţii false, fără a verifica veridicitatea afirmaţiilor şi compilează fragmente din spusele unor politicieni, chiar dacă acestea nu au tangenţe cu premisa de la care pleacă autorii.

Prin articolele menţionate, autorii încearcă să acrediteze ideea că PDM este un partid marginal şi că ar pune la cale “scoaterea lumii în piaţă în vederea răsturnării regimului constituţional”. Inducînd cititorului această idee, autorii au mai etichetat PDM drept “partid ultraradical de dreapta”. Plus de aceasta, ziarul “Независимая Молдова” a mai publicat o fotografie din arhiva personală a lui Dumitru Diacov, fotografie asupra căreia redacţia acestei publicaţii nu are niciun drept.

În aceste condiţii, PDM a depus o cerere de chemare în judecată privind apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale, prin care solicită:

Serviciul de presă al PDM

Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova, se află în vizită la Paris la invitaţia conducerii de vârf a Republicii Franceze Marian Lupu: Declaraţiile hazardate despre 7 aprilie sînt contraproductive şi chiar periculoase