Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Declaraţiile hazardate despre 7 aprilie sînt contraproductive şi chiar periculoase

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 iulie 2009
Partidul Democrat din Moldova

Serviciul de presă al Partidului Democrat din Moldova a fost contactat de către reporterul postului de televiziune N4, care a intervenit pentru a afla opinia preşedintelui PDM, Marian Lupu, pe marginea declaraţiilor făcute de Fiodor Ghelici, luni, 20 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, într-adevăr a fost contactat de către Fiodor Ghelici, care l-a solicitat în contextul evenimentelor din 7 aprilie. Cu referinţă la devastarea Preşedinţiei şi Parlamentului, Marian Lupu a declarat următoarele: “Anumite semne de întrebare apar atunci cînd observăm că edificiul Parlamentului a fost devastat pînă la etajul 9, iar Preşedinţia — doar pînă la etajul 3”. În acelaşi timp, preşedintele PDM şi-a reconfirmat poziţia anunţată anterior, conform căreia adevărul despre 7 aprilie poate fi aflat numai de către o comisie de anchetă independentă, cu implicarea experţilor internaţionali. Marian Lupu a mai opinat că, în lipsa unor date veridice, declaraţiile hazardate la un subiect atît de complicat sînt contraproductive şi chiar periculoase. În acelaşi timp, a mai specificat liderul PDM, “lipsa unor informaţii obiective despre evenimentele din 7 aprilie vorbeşte fie despre incompetenţa organelor de anchetă, fie despre implicarea factorului politic în activitatea acestora. În ambele cazuri, tergiversarea la nesfîrşit în a face publică concluziile anchetei pune sub învinuire, implicit, actuala guvernare, care dispune de toate pîrghiile legale pentru a investiga cele întîmplate şi a informa opinia publică într-un termen rezonabil”.

Serviciul de presă al PDM

Presa afiliată guvernării răspîndeşte informaţii false şi insinuante despre PDM Adresarea Partidului Democrat din Moldova