Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia PDM cu privire la dezinformarea legată de poziţia partidului privind tarifele

|versiune pentru tipar||
PDM / 29 ianuarie 2010
Partidul Democrat din Moldova

În legătură cu apariţia în presă a mesajelor despre declaraţia PDM privind tarifele la resursele energetice serviciu de presă a Partidului Democrat din Moldova declară următoarele:

Ieri serverul PDM, adresele electronice a partidului au suferit un atac de hacker. Accesul neautorizat a fost lichidat, însă hackeri au reuşit să expedieze de pe cîteva adrese electronice a partidului un set de mesaje, unele din ele au fost plasate pe paginile electronice oficiale ale multor agenţii mass-media, inclusiv pe adresa www.comunicate.md.

PDM priveşte aceste atacuri, drept încercare de discreditare a partidului în faţa cetăţenilor.

Partidul Democrat din Moldova nu are nimic comun cu textul aşa zisei declaraţii privitor la tarife, apărute din numele PDM pe această pagină electronică, de pe care a fost reprodusă altor agenţii din mass-media.

La poziţia oficială a guvernului privitor la tarife, PDM poate adăuga doar următoarele:

  1. Majorarea tarifelor nu trebuie să se lase pe umerele cetăţenilor ţării noastre, este necesar de elaborat un sistem şi mecanisme pentru compensaţii toturor nevoiaşilor, Partidul Democrat din Moldova pledează categoric pentru elaborarea şi implementarea a acestor mecanisme de compensaţii.
  2. Este necesar, momentan, de a efectua o analiză şi un control detaliat a modului de administrare a întreprinderilor — monopoliste din sistemul energetic al ţării pentru a optimiza cheltuielile administrative şi de producere a acestor întreprinderi. Modernizarea sistemului de administrare va duce spre diminuarea cheltuielilor, şi astfel, la micşorarea preţurilor la resursele energetice.
  3. Măsurile, pentru dezvoltarea activităţii economice, întreprinse de guvern, trebuie să urmărească creşterea veniturilor populaţiei, care ar permite cetăţenilor noştri să achite facturile fără dificultate pentru bugetul familiei.
Declaraţia PDM în legătură cu vizita preşedintelui României, d-lui Traian Băsescu în Republica Moldova Declaraţia PDM privind constituirea Consiliului Naţional pentru participare de pe lîngă Guvernul Republicii Moldova