Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Întrevederea d-lui Marian Lupu cu membrii Comisiei de la Veneţia

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 februarie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Astăzi, 10 februarie, a avut loc întrevederea liderului Partidului Democrat din Moldova , dl Marian Lupu cu membrii Comisiei de la Veneţia.

În cadrul întrevederii s-au purtat discuţi în jurul a două subiecte prioritare; modificarea Constituţei Republicii Moldova ş soluţile anti-criză.

Dl Marian Lupu a accentuat faptul că reforma constituţonală trebuie să fie monitorizată de Instituţile Europene, în special de Comisia de la Veneţa.

Dl Gianni Buquicchio, Preşedintele Comisiei de la Veneţia, a salutat acest gest, menţionînd ca reforma unei Constituţii este un exerciţiu responsabil şi că ar fi mai corect modificarea unui singur articol, ş anume ce se referă la alegerea preşedintelui. La fel o soluţie ar fi găsirea unui consens larg în interiorul guvernării bazat pe supremaţia legii.

Liderul democrat a continuat cu idea soluţiei anti-criză, subliniind că soluţia trebuie să fie adoptată în cadrul AIE dar şi cu participarea constructivă a opoziţiei. Soluţiile anti-criză trebuie să se bazeze pe practicile europene în acest domeniu.

Preşedintele PDM a salutat membrii delegaţiei, mulţumindu-le pentru această vizită care este foarte importantă pentru situaţia în care se află Republica Moldova. Totodată, Marian Lupu a menţionat că ţara noastră are nevoie de posibile soluţii pentru a ieşi din criza politică, precizînd că aceste soluţii să nu fie doar în conformitate cu legistlaţia naţională, dar şi în corespundere cu normele, practicile şi standartele europene.

La sfîrşitul întrevederii membrii Comisiei de la Veneţia, au declarat că sunt gata să transmită practica şi experienţa lor, anume cu această ocazie va veni la Chișinău, în perioada 24–26 februarie un grup de lucru pentru a discuta proiectul Constituţiei cu Comisia Constituţională.

Serviciul de presă al PDM

Întrevederea preşedintelui PDM, dl Marian Lupu, cu preşedintele delegaţiei ruse, ministrul Învăţămîntului şi Ştiinţei al Federaţiei Ruse Andrei Fursenko Partidul Democrat din Moldova se pronunţă pentru păstrarea monumentului “Eroilor comsomolişti”