Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM cere Primăriei să ţină cont de necesităţile persoanelor cu handicap locomotor la renovarea parcului de troleibuze

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 mai 2010
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova salută decizia BERD de a aloca 13 mln euro pentru procurarea a 90 de troleibuze noi în Chişinău. Insuficienţa transportului public în capitală se resimte deja de mulţi ani. Cele mai multe troleibuze care circulă astăzi pe străzile oraşului sunt învechite atât fizic, cât şi moral. Primii care au de suferit din această cauză sunt mamele cu copii mici, bătrânii şi persoanele cu nevoi speciale.

În acest context, PDM face apel către Primăria Chişinău să nu ignoreze necesităţile acestor categorii de oameni. Insistăm ca una dintre condiţiile de selectare a troleibuzelor să fie asigurarea accesului persoanelor cu nevoi speciale. Este obligatoriu ca transportul public achiziţionat să fie adaptat nevoilor, în primul rând, a persoanelor cu handicap locomotor.

Credem că este datoria noastră morală să ţinem cont de necesităţile acestor oameni la renovarea parcului de troleibuze, dar şi atunci când sunt eliberate licenţe pentru construcţii, pentru comerţ sau transport. Lipsa rampelor de acces, inclusiv în cazul farmaciilor, alimentarelor şi a instituţiilor publice, a semafoarelor adaptate cu sonorizare şi a altor condiţii vitale pentru oamenii cu nevoi speciale, duce la izolarea acestora. În rezultat suferă nu numai persoanele cu disabilităţi, ci şi societatea, în care nu se regăsesc mulţi oameni talentaţi care ar fi putut să contribui la dezvoltarea ţării noastre.

Amintim că integrarea europeană începe de acasă, de la atitudinea pe care o avem faţă de fiecare cetăţean al Moldovei. Procurarea unor troleibuze adaptate persoanelor cu necesităţi speciale va duce la alinierea ţării noastre la standardele europene în domeniu şi va proba declaraţiile despre ataşamentul faţă de valorile comunitare ale autorităţilor locale.

Serviciul de presă al PDM

La sugestia PDM, Guvernul lansează reforma sistemului de pensionare Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova