Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 mai 2010
Partidul Democrat din Moldova

Federaţia Rusă evită renegocierea preţului pentru gaz, din cauza instabilităţii politice din Moldova. Acest lucru a fost declarat de Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, duminică, la o întâlnire cu alegătorii.

Marian Lupu a declarat că în timpul multiplelor vizite efectuate în Federaţia Rusă a cerut revizuirea preţului pentru gaz fixat pentru Moldova, în urma negocierilor purtate în 2006 de guvernul comunist. În replică, colegii din Rusia au spus că orice tratative în acest sens sunt posibile numai în condiţii de stabilitate politică, care la moment lipseşte în Moldova. Amintim că stabilitatea politică şi concilierea naţională este poziţia promovată constant de Partidul Democrat din Moldova.

În acelaşi context, Marian Lupu a anunţat că graţie eforturilor miniştrilor PDM au fost eliminaţi intermediarii dintre Cuciurgan şi Guvern, urmând să fie demarate negocierile directe între părţi pentru procurarea energiei electrice. De menţionat că până acum existau cca 4 firme intermediare care ridicau un venit lunar mediu de un miliard de euro, bani incluşi în tarif şi achitaţi de consumatori.

Serviciul de presă al PDM

PDM cere Primăriei să ţină cont de necesităţile persoanelor cu handicap locomotor la renovarea parcului de troleibuze Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova