Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele PDM, Marian Lupu, s-a arătat îngrijorat de întârzierea, de către Guvern, a procesului de elaborare a bugetului pentru 2011

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 august 2010
Partidul Democrat din Moldova

“Evenimentele politice, preconizate pentru toamna anului curent, nu trebuie să afecteze stabilitatea economică a Moldovei. Ţara trebuie să aibă, până la finele anului, un buget aprobat”, a declarat preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu.

În cadrul unui briefing de presă, liderul PDM s-a arătat îngrijorat în legătură cu faptul că Guvernul a depăşit termenul prevăzut de legislaţie pentru elaborarea cadrului de politici fiscale şi bugetare.

Marian Lupu a menţionat că, potrivit legislaţiei, instituţiile de profil urmau să elaboreze Cadrul de Chletuieli pe Termen Tediu — document care stabileşte pentru trei ani politica bugetară a Republicii Moldova şi să-l prezinte spre atenţia Guvernului nu mai târziu de 10 aprilie. Până la 1 mai Guvernul urma să aprobe politica fiscală pentru 2011, iar cel târziu la 1 octombrie urmează să fie prezentat proiectul bugetului pe anul viitor.

“Constatăm că, până în prezent, aceste documente nu au fost prezentate. Nu este dorinţa mea, este prescripţia legii. În plus, este un exerciţiu convenit cu instituţiile financiare internaţionale”, a spus liderul PDM.

Marian Lupu a precizat că realizarea măsurilor legate de politicile fiscală şi bugetară sunt necesare pentru a oferi o viziune clară în acest sens companiilor, investitorilor, autorităţilor publice şi, nu în ultimul rînd, pentru a se evita paralizarea economiei ţării, care va fi nivelul de impozite, politica fiscală pentru ca să fie asigurată buna funcţionare a economiei. Potrivit preşedintelui PDM, nu mai puţin important este să fie oferită o viziune clară autorităţilor publice centrale şi locale privind disponibilităţile financiare pe anul viitor, care vor fi proiectele economice şi sociale.

În acest context liderul PDM a făcut un apel colegial către Guvern şi Parlament să se grăbească să elaboreze aceste documente “Este un apel către toţi membrii Guvernului, către toţi colegii din Parlament. Suntem deja la sfârşitul lunii august şi, indiferent de situaţia politică, iar Moldova nu poate să rămână fără buget şi fără politică fiscală pentru anul viitor”, a spus preşedintele PDM.

Sursa: www.pdm.md

Declaraţia Serviciului de presă al PDM Mesaj de felicitare, adresat de preşedintele PDM, Marian Lupu, cu prilejul Zilei Independenţei a Republicii Moldova