Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Mesaj de felicitare, adresat de preşedintele PDM, Marian Lupu, cu prilejul Zilei Independenţei a Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 august 2010
Partidul Democrat din Moldova

Dragi compatrioţi,

Cu prilejul aniversării a 19 ani de la proclamarea indepedenţei ţării noastre, în numele Partidului Democrat din Moldova Vă aduc cele mai calde urări de pace şi prosperitate. Pe 27 august 1991, Republica Moldova a păşit pe calea afirmării sale în calitate de membru cu drepturi depline al comunităţii statelor lumii, propunîndu-şi obiectivul să asimileze valorile marilor democraţii şi să ajungă o ţară prosperă.

Pe această cale au fost realizate anumite progrese, dar mai avem de soluţionat multe probleme. Este necesar să asigurăm securitatea economică a ţării, cea energetică, să reîntregim ţara, să consolidăm societatea şi să implementăm o nouă agendă, socială, care să-i unească pe cetăţeni în jurul unui scop nobil — prosperarea ţării şi a cetăţenilor săi.

Partidul Democrat din Moldova a promovat în permanenţă politici de consolidare a suveranităţii şi indepedenţei ţării noastre, militînd şi în continuare pentru afirmarea pe plan internaţional a statalităţii Republicii Moldova. Pentru a progresa, este necesar să rezolvăm adevăratele probleme care îi afectează pe cetăţeni, de ordin social-economic, şi să lăsăm la o parte subiectele care pot să divizeze şi mai mult societatea noastră.

La a nouăsprezecea aniversare a ţării noastre, îmi exprim convingerea că societatea moldovenească îşi va mobiliza şi în continuare toate resursele şi potenţialul creator pentru a consolida instituţiile democratice, pentru a edifica un stat de drept şi pentru a le oferi tuturor cetăţenilor un trai decent, plin de pace şi stabilitate.

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova,
Marian LUPU
Preşedintele PDM, Marian Lupu, s-a arătat îngrijorat de întârzierea, de către Guvern, a procesului de elaborare a bugetului pentru 2011 Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a participat la festivităţile prilejuite de începutul noului an de învăţământ