Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 septembrie 2010
Partidul Democrat din Moldova

“Situaţia în care premierul recurge la asumarea răspunderii în faţa Parlamentului, în temeiul art. 106/1 alin. (1) din Constituţie, poate să intervină numai atunci când Guvernul intră în contradicţie cu Parlamentul. Noi nu am avut asemenea situaţie. După discuţiile de săptămâna trecută, anume Alianţa pentru Integrare Europeană a solicitat Guvernului să vină cu un proiect comun de rectificare a bugetului pentru soluţionarea problemei indexării pensiilor”, a declarat preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, astăzi, după şedinţa AIE.

Marian Lupu a precizat că, decizia de ieri a Guvernului vine ca rezultat a dezbaterilor iniţiate de PDM în Parlament săptămâna trecută. Drept dovadă poate servi procesul verbal a şedinţei cabinetului de miniştri din 23 septembrie, care presupunea rectificări neânsemnate la buget, decizie care a fost anulată şi înlocuită cu o nouă modificare.

“În mod evident azi se presupunea ultima şedinţă a Parlamentului, aceasta urmând a fi dedicată unui singur subiect, convenit de comun acord săptămâna trecută. Era vorba de găsirea soluţiei, pe care Guvernul s-a angajat să o facă, pentru indexarea pensiilor”, a precizat liderul Partidului Democrat.

Marian Lupu a mai spus că, în aceste condiţii, era normal ca partea de conţinut a proiectului respectiv să fie în Parlament, pentru ca, de comun acord, să se găsească modelul optimal de soluţionare a problemloor cu care se confruntă păturile social-vulnerabile ale populaţiei.

Partea de formă, însă, potrivit lui Marian Lupu, a creat mari dificultăţi. “Ieri în cadrul şedinţei Guvernului, majoritatea miniştrilor nici nu au înţeles despre ce e vorba. Singurul care a intuit a fost ministrul Economiei,Valeriu Lazăr. Miniştrii au fost manipulaţi, nu informaţi. Situaţia creată este una penibilă. Aceasta ar putea fi o lovitură de graţie din partea preşedintelui PLDM faţă de Alianţă”, a afirmat liderul PDM.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu, a transmis o scrisoare de mulţumire lui Boris Grîzlov, referitor la deciziile guvernamentale privind exporturile de vin moldovenesc în Rusia PDM va participa în alegerile parlamentare anticipate de sine stătător!