Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu, a transmis o scrisoare de mulţumire lui Boris Grîzlov, referitor la deciziile guvernamentale privind exporturile de vin moldovenesc în Rusia

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 septembrie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a expediat o scrisoare de mulţumire preşedintelui partidului Rusia Unită, Boris Grîzlov, în contextul susţinerii acordate în vederea soluţionării cît mai grabnice a problemei exporturilor vinurilor moldoveneşti în Federaţia Rusă.

În scrisoare se menţionează importanţa dialogului pe linie de partid, între Partidul Democrat din Moldova şi Rusia Unită, în depăşirea unor piedici de ordin administrativ, dovada fiind deciziile guvernamentale în problema exporturilor de vin moldovenesc în Rusia. Autorităţile ruse au luat deciziile corespunzatoare după vizită la Moscova a preşedintelui PDM, Marian Lupu, care a purtat discuţii cu conducerea partidului Rusia Unită.

Scrisoarea preşedintelui Marian Lupu

Stimate domnule Boris Grîzlov,

În numele partidului pe care îl conduc, Vă exprim cele mai sincere sentimente de recunoştinţă pentru interesul nedisimulat faţă de ţara noastră, pentru ajutorul şi susţinerea pe care o acordaţi Republicii Moldova.

Cu deosebită bucurie şi satisfacţie constat că lucrurile pe care le-am convenit în cadrul ultimei noastre întîlniri, legate de problema exporturilor vinurilor către Federaţia Rusă, se concretizează déjà în decizii guvernamentale, dovadă fiind declaraţiile oficiale ale Dlui Onişcenco.

Satisfacţia mea personală este legată şi de faptul că reuşim astfel să demonstrăm, cum, la nivel politic, prin dialog sincer şi pragmatic între partidele noastre, putem rezolva astfel de situaţii administrative în beneficiul ambelor părţi. Este pentru noi o dovadă foarte utilă a eficienţei unei abordări pragmatice în relaţiile bilaterale şi stabilirea unui parteneriat strategic multidimensional şi durabil între Federaţia Rusă şi Republica Moldova.

Cu deosebit respect,

Marian Lupu,
Preşedintele PDM

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: Bulgarii din Moldova sunt patrioţii acestei ţări Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova