Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Bulgarii din Moldova sunt patrioţii acestei ţări

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 septembrie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Etnicii bulgari, stabiliţi în aşezări compacte în Republica Moldova, sunt adevăraţi patrioţi ai acestei ţări, a declarat Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din RM, cu ocazia aniversării a 102 ani de la proclamarea independenţei Bulgariei.

“În această deosebită zi, din numele moldovenilor, ţin să felicit vecinul nostru şi să urez ţării prosperare. Exemplul de colaborare dintre Chişinău şi Sofia vorbeşte nu doar despre o relaţie ideală dintre structurile de stat din cele două ţări, dar şi despre o bună relaţie dintre două popoare frăţeşti”, a menţionat politicianul.

“Diaspora bulgară din Republica Moldova este semnificativă şi noi suntem mândri de realizările acesteia. Este vorba de medici, oameni de cultură, aportul cărora în sfera socială şi economică este greu de evaluat. Este un popor, care alături de alte etnii din Moldova, contribuie la o armonie socială”.

Potrivit lui Marian Lupu, “astăză Bulgaria este o ţară europeană, iar Moldova întreprinde paşi activi în această direcţie”.

“Sunt convins că ţările noastre au un viitor comun în familia europeană”, a spus liderul Partidului Democrat la o întâlnire cu ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova, Gheorghii Panaitov.

La rândul său, şeful misiunii diplomatice, dl Panaitov, a remarcat că nu doar Ziua proclamării independenței Bulgariei este un prilej de sărbătoare pentru etnicii bulgari din Republica Moldova, ci şi zilele de 27 şi 31 august reprezintă, la fel, zile de sărbătoare. “Suntem împreună la sărbători, dar şi atunci când ne confruntăm cu greutăţi. Sunt convins că unitatea dintre cele două ţări este acum mai actuală ca oricând”, a spus ambasadorul ca răspuns la felicitarea adresată de Marian Lupu.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: Moldova trebuie să beneficieze de un salt economic calitativ Marian Lupu, a transmis o scrisoare de mulţumire lui Boris Grîzlov, referitor la deciziile guvernamentale privind exporturile de vin moldovenesc în Rusia