Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Dumitru Diacov: “Neînţelegerile trebuie rezolvate în interiorul AIE”

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 martie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Un motiv al tensionări situaţiei în cadrul AIE sunt subiectele care nu au reuşit să fie clarificate în perioada negocierilor pentru formarea alianţei de guvernare, susţine preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Diacov a menţionat, în cadrul unei emisiuni TV, că neînţelegerile sunt generate de imposibilitatea alegerii şefului statului. Un alt factor destabilizator în relaţia celor trei partide, în opinia preşedintelui de onoare al PDM, ar fi şi lipsa unei tradiţii de guvernare democratică în coaliţie.

“Sunt multe elemente pe lângă situaţia din interiorul alianţei, cum ar fi votarea bugetului, acordul cu Fondul Monetar Internaţional, creşterea tarifelor la produse şi servicii. Există o lipsă de experienţă şi de tradiţii politice în Republica Moldova. Totuşi, lucrurile trebuie privite mai liniştit, iar cei care sunt în interiorul fracţiunilor AIE trebuie să contribuie la liniştirea spiritelor”, a declarat Dumitru Diacov.

Sursa: www.pdm.md

De 1 martie, PDM dăruieşte un mărţişor Vicepremierul democrat, Valeriu Lazăr, atenţionează Guvernul asupra aplicării unui atac raider faţă de RED Nord