Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vicepremierul democrat, Valeriu Lazăr, atenţionează Guvernul asupra aplicării unui atac raider faţă de RED Nord

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 martie 2011
Partidul Democrat din Moldova

“Deciziile judecătoreşti tendenţioase, în complicitate cu executorul judecătoresc şi cu iniţiatorul procesului de judecată, indică despre un atac de tip «raider» asupra companiei «RED-Nord»”. Declaraţia a fost lansată astăzi, de către exponenul PDM în Guvern, Ministerului Economiei (ME), Valeriu Lazăr.

Valeriu Lazăr atenţionează că ar fi solicitat, în repetate rânduri, implicarea mai activă a conducerii Guvernului, a ministerelor de resort, a Procuraturii generale şi a Consiliului Superior al Magistraturii despre situaţia de la RED-Nord.

Potrivit ministrului, “la ora actuală, practic, au fost epuizate toate căile de recurs şi doar o poziţie tranşantă a instituţiilor abilitate ale statului în acest sens poate stopa şirul de acţiuni ilegale în adresa RED-Nord”.

Totodată, Valeriu Lazăr i-a propus premierului Vladimir Filat convocarea, în regim de urgenţă, a Comisiei Guvernamentale pentru redresarea situaţiei în complexul energetic.

La 17 februarie 2011, conturile RED-Nord au fost blocate la cererea executorului judecătoresc în procesul cu o companie ucraineană, SRL Energoalians. Executorul a pus sechestru pe conturile întreprinderii pentru a încasa dobânzi calculate la o datorie de aproape 20 de milioane de lei a RED-Nord.

Potrivit ME, suma solicitată de executorul judecătoresc în numele creditorului este incomensurabilă în raport cu datoria faţă de care a fost calculată, pe care o depăşeşte de aproape două ori.

RED-Nord deserveşte circa 300 de mii de consumatori cu energie electrică.

Sursa: www.pdm.md

Dumitru Diacov: “Neînţelegerile trebuie rezolvate în interiorul AIE” Marian Lupu: Problema transnistreană poate fi rezolvată doar cu implicarea părţilor terţe