Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a solicitat sprijinul CE în eliberarea primarului şi consilierului din Corjova

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 martie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Arestarea primarului şi consilierului din Corjova a fost unul din subiectele discutate de către Prim-vicepreşedintele Parlamentului, vicepreşedinte a PDM, Vlad Plahotniuc, şi Comisarul pentru drepturile omului Thomas Hammarberg, în cadrul unei întrevederi oficiale la Consiliul Europei.

Oficialul european a condamnat acţiunile Tiraspolului şi a declarat că va interveni la soluţionarea acestui conflict. “Din păcate nu dispunem de pârghii legale pentru soluţionarea acestei probleme, întrucât Transnistria nu poate fi membru al Consiliului Europei, dar sperăm că vom găsi o posibilitate pentru a depăşi această situaţie de conflict”, a spus Thomas Hammarberg, Comisarul pentru drepturile omului.

Vlad Plahotniuc, a declarat că “în cadrul întrevederilor de astăzi am abordat o problemă mai stringentă, cea a reţinerii ilegale de către autorităţile transnistrene a primarului şi consilierului de Corjova. Am discutat aici pârghiile posibile ale Consiliului Europei pentru eliberarea necondiţionată a acestor cetăţeni împreună cu eliberarea lui Vardanean şi Cazac, reţinuţi anterior de autorităţile de la Tiraspol”.

Sursa: www.pdm.md

Tineretul Democrat promovează cultura politică în rândul studenţilor Vizita lui Catherine Ashton la Chişinău va impulsiona puternic relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, consideră Marian Lupu