Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu despre reforma justiţiei

|versiune pentru tipar||
PDM / 16 mai 2011
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova a propus ca pe agenda Consiliului AIE, programat pentru astăzi, să fie inclus şi subiectul referitor la reforma justiţiei. Acest fapt a fost anunţat în cadrul unor declaraţii pentru presă de către liderul PDM, Marian LUPU, Preşedinte al Parlamentului şi şef interimar al statului.

Răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor legată de avertismentul dat de premierul FILAT într-un interviu la “Radio Europa Liberă”, cum că Guvernul îşi poate da demisia, dacă nu va avea sprijin parlamentar pentru pachetul de reforme în justiţie, Marian LUPU a accentuat că premierul nu are de ce să se teamă şi a asigurat cetăţenii că în această privinţă lipsesc orice motive de îngrijorare. El a argumentat şi prin dovezile anterioare, care arată că atunci când au fost propuse, reformele au fost şi adoptate.

“Sunt sigur că toate componentele coaliţiei de guvernare vor susţine reformarea complexă a sistemului organelor de drept, aşa cum am convenit la crearea Alianţei pentru Integrare Europeană şi am fixat în Programul de Guvernare”, a concretizat Marian LUPU. El a informat, în context, că Partidul Democrat chiar a insistat ca la Consiliul AIE de luni, 16 mai, subiectul privind pachetul de reforme în justiţie să fie inclus pe agenda de priorităţi a coaliţiei de guvernare.

Sursa: www.buliga.md

Mesaj adresat de Valentina BULIGA cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei Declaraţia Ligii Studenţilor Democraţi privind depolitizarea instituţiilor de învăţămînt superior