Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vizita lui Vladimir Plahotniuc în Republica Lituania

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 mai 2011
Partidul Democrat din Moldova

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova condusă de Vlad Plahotniuc, Prim-vicepreşedinte al Parlamentului, a efectuat, în perioada 22–24 mai 2011, o vizită oficială în Republica Lituania la invitaţia vicepreşedintelui Seimas-ului lituanian Ceslovas Vytautas Stankevicius.

În cadrul întrevederii cu Ceslovas Vytautas Stankevicius au fost discutate modele de politici pe care Republica Moldova ar putea să le preia în procesul de realizare a reformelor, în special în domeniul economic şi comercial.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat că obiectivul nostru este să preluăm experienţa partenerilor lituanieni în domeniul integrării europene, inclusiv a reformei în justiţie, învăţământ, cultură etc. În context s-a discutat despre desfăşurarea şedinţei a doua a Comisiei moldo-lituaniene pentru integrare europeană.

La întrevederea cu vicepreşedintele Comisiei parlamentare afaceri externe, Justinas Karosas, s-a menţionat necesitatea asigurării stabilităţii politice în Republica Moldova şi reglementării transnistrene. S-a convenit asupra consolidării cooperării între comisiile de profil şi grupurile parlamentare de prietenie.

“Între Republica Moldova şi Lituania există o relaţie de prietenie specială. Ţara noastră este prima care i-a recunoscut independenţa după destrămarea URSS. Lituania este unul din partenerii strategici în parcursul european al Republicii Moldova. Experienţa acestei ţări este deosebit de importantă pentru noi”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Sursa: www.pdm.md

Minicampionatul de kickboxing “E loc pentru tine”, este noul slogan al tinerilor democraţi