Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia consilierilor raionali de la Sîngerei ai PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 iulie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Votul comun al PLDM şi PCRM s-a produs pe 13 iulie şi in consiliul raional Singerei, fapt pe care dorim sa-l aducem la cunoştinţa electoratului democratic din toată Republica Moldova. După discuţiile anterioare, acţiunile în cadrul şedinţei şi explicaţiile date în mod particular de consilierii celor doua partide, atenţionăm că avem de a face cu un acord secret Filat-Voronin pentru împărţirea puterii în raioane după alegerile locale. Consilierii din ambele formaţiuni spun că s-au unit conform indicaţiilor de la centru.

Aceasta situaţie o repeta pe cea de la Primaria Singerei şi a fost confirmată tot ieri de votările din alte părţi, la Briceni, Edineţ, unde PLDM şi PCRM au făcut schimb de funcţii de preşedinte raional. Iar consilierul Ivaşciuc de la Edineţ, de asemenea, a recunoscut în faţa oamenilor că a făcut-o la indicaţia conducerii PLDM. Domnul Streleţ, pur şi simplu, minte verde în ochi, cum se spune, că se vor lua măsuri de pedeapsă.

În schimb, el a spus drept că PLDM consideră inutil un Acord în cadrul AIE privind alianţele locale, pe care liderul lor l-a propus, ameninţînd, că cine merge cu comuniştii va fi responsabil de distrugerea coaliţiei de guvernare. Să judece oamenii dacă acest comportament este unul fals, sau dacă poţi avea încredere în asemenea conducători. Declaraţia lui Streleţ, oricît ar întoarce-o el în plîngeri că sunt supuşi denigrării, are aceiaşi explicaţie — că deja s-a făcut pe ascuns o înţelegere la întîlnirea lui Filat cu Voronin.

Anunţăm alegătorii noştri şi toţi cetăţenii că fracţiunea PDM din consiliul raional Sângerei a optat deschis, pînă în ultimul moment, pentru crearea unei alianţe a forţelor democratice la nivel local. Ne exprimăm regretul că şi colegii din Partidul Liberal au refuzat semnarea unei alianţe democratice în raion. Ceea ce a urmat sperăm că o să-i înveţe minte şi pe ei, dar şi pe toţi cei care se află în situaţii similare în toată ţara.

Noi, consilierii democraţi, declarăm că şi în aceste condiţii ne vom îndeplini destoinic mandatul, vom promova interesele alegătorilor noştri, dar şi ale tuturor cetăţenilor cu viziuni democratice, care astăzi sunt dezamăgiţi de faptul că au fost trădaţi de aleşii lor.

Membrii fracţiunii PDM
în Consiliul raional Sîngerei

Sursa: www.pdm.md

Reacţia PDM la declaraţiile lui V. Filat PDM despre sedinţa anunţată a Consiliului AIE