Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Reacţia PDM la declaraţiile lui V. Filat

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 iulie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat este nevoit sa informeze opinia publica despre primele efecte practice, survenite dupa mesajul de ieri al lui Vlad FILAT, in procesul de alegere a conducerii raioanelor dupa recentele alegeri locale. Astazi la Briceni s-a creat o coalitie deschisa PLDM-PCRM, care a ales in functia de presedinte al raionului liderul local al primei fomratiuni, Efimia Bendulac, si in functie de vice-presedinte pe liderul local al comunistilor, Aliona Babiuc. Fractiunile locale ale PD si PL au fost totalmente ignorate si nu au participat la votarea acestor decizii.

La Edinet s-a intamplat acelasi lucru, cu mentiunea ca acolo doi consilieri PLDM au sustinut alegerea unui presedinte comunist al raionului, unul dintre care, dl Ivasiuc a explicat verbal colegilor ca aceasta a fost indicatia partidului de la centru.

Trebuie de remarcat ca in procesul de pregatire a acestei sedinte a consiliului raional Briceni, in prima parte a zilei de marti fractiunile PLDM, PD si PL au avut o sedinta comuna, in cadrul careea au convenit, practic, sa formeze o alianta de orientare democratica, insa, au decis sa ia decizii dupa adresarea Prim-ministrului de la ora 19:00. insa, dupa aceasta ora reprezentantii PLDM au fost de negasit pentru ceilalti parteneri. Iar astazi au actionat practic in alianta deschisa cu PCRM. Si la Edinet a existat o conventie pentru intre exponentii partidelor din AIE sa formeze impreuna conducerea raionului, dar in sedinta evenimentele s-au derulat dupa cum informam mai sus.

Astfel, se dovedeste ca autorii apelului de a semna un acord la nivelul central al AIE au dat dovada de fariseism. Tot ei au tergiversat ulterior discutiile si prezentarea propriilor viziuni asupra acordului, ceea ce a creat o situatie critica in raioane. Reamintim ca Vlad FILAT a avertizat ca cel care se va alia deschis in teritorii cu comunistii, va distruge Alianta pentru Integrare Europeana.

In aceste conditii, Partidul Democrat se abtine de la alte comentarii pana la aparitia unor explicatii sincere din partea conducerii PLDM.

Sursa: www.pdm.md

PD a exclus din rîndurile partidului doi dintre consilierii care au votat pentru candidatura PCRM la funcţia de Preşedinte al Consiliului Raional din Anenii Noi Declaraţia consilierilor raionali de la Sîngerei ai PDM