Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Petrecere cu ocazia sărbătorii de Halloween

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 noiembrie 2011
Partidul Democrat din Moldova

În seara de dumincă spre luni, 31 octombrie, Organizaţia Municipală de Tineret a PDM Chişinău a organizat o petrecere cu ocazia sărbătorii de Halloween.

La eveniment au participat membrii birourilor de sector din municipiu în număr de peste 50 de persoane. Sărbătoarea s-a desfăşurat într-o cafenea din sectorul Botanica din capitală. Invitaţii au avut parte de mai multe surprize si concursuri organizate de către personalul localului, dar şi de către organizatorii evenimentului.

Tinerii au fost inspiraţi aşa că am putut admira diferite costume, de la poliţişti şi mirese pînă la asistente medicale şi eroi din filme. Costumele de Halloween au fost tradiţional modelate după figuri supranaturale şi alte personaje fictive. Totodată, publicul a ales şi cel mai original costum de sărbătoare care a revenit unei reprezentante din sectorul Ciocana, Dorina Dubceac. Aceasta a adunat cele mai multe aplauze din partea colegilor prezenţi la eveniment.

O parte dintre invitaţi au ales să nu se mascheze dar au declarat că se simt confortabil printre persoanele îmbrăcate un pic mai ciudat ca în fiecare zi.

Preşedintele organizaţiei municipale de Tineret a PDM, Igor Usturoi, a felicitat toţi tinerii prezenţi la eveniment şi a menţionat că această sărbătoare internaţională, a tinerilor, este totodată şi un bun prilej de discuţie între colegi, dar şi o ocazie de distracţie la sfîrşit de săptămînă.

În aceeaşi ordine de idei, Victor Zubcu, preşedintele TD PDM, a specificat rolul din ce în ce mai important al acestei sărbători care ne amuză spunînd că nu trebuie să uitam nici de sărbătorile noastre naţionale.

Veaceslav Moldovan, vicepreşedintele organizaţiei municipale de tineret, care a fost şi unul dintre organizatorii evenimentului a asigurat buna desfăşurare a acestuia şi a precizat că este un bun început pentru sărbătorirea şi mai departe a evenimentului.

Din punct de vedere istoric, sărbătoarea este cel mai frecvent legată de festivalul celtic Samhain, care provine din irlandeza veche şi înseamnă “sfârşitul verii” şi este uneori considerat a fi “Anul Nou Celtic”. Vechii celţi credeau că hotarul dintre lumea aceasta şi cea de dincolo se slăbeşte în ziua de Samhain, permiţând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume şi măşti. Aceştia îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înşişi în spirit rău pentru a le evita.

Sărbătoarea de origine celtică a fost marcată pentru prima dată în acest an de către organizaţia de tineret a PDM

Organizaţia municipală de tineret PDM Chişinău
Sursa: www.td.md

Tinerii democraţi vor planta trandafiri de Ziua Naţională pentru Înverzirea Plaiului Tinerii democraţi au plantat trandafiri de Ziua Naţională pentru Înverzirea Plaiului