Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

LTD: “Dăruieşte un zîmbet”

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 decembrie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Semănaţi o faptă
şi veţi culege un obicei,
Semănaţi un obicei
Şi veţi culege un caracter.
Semănaţi un caracter,
Şi veţi culege un destin.

Copii merită o viaţă mai frumoasă, ei nu ar trebui să cunoască plumbul greu al vieţii. Din păcate, sunt copii mai puţin fericiţi ca noi, care în fiecare clipă sunt cu gîndul la îngerul lor păzitor, ei sunt acei copii lipsiţi de grija şi căldura părintească, ei sunt acei copii care visează la un miracol. Anul acesta, tinerii democraţi au încercat să aducă buna dispoziţie înainte de sărbătorile de iarnă.

“Dăruieşte un zîmbet” acesta este genericul campaniei de caritate, lansată de Liga Tinerelor Democrate în urmă cu trei ani. Această campanie se desfăşoară în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă şi de 1 iunie. Scopul acestei acţiuni este de a face un copil fericit şi de a aduce sărbătoarea în inima acestuia. Anul acesta, tinerele democrate au colectat timp de 3 săptămîni jucării, rechizite şcolare şi cărţi pentru copii. La această camapnie au participat oamenii cu suflet mare, care au contribuit la organizarea unui eveniment ca-n poveşti. Astfel, marţi, 20 decembrie un grup de tinere au mers la Şcoala auxiliară din s. Tocuz, r. Căuşeni. La această instituţie învaţă 56 de copii cu dizabilităţi cu vîrsta cuprinsă între 8 si 16 ani. Copii ardeau de nerăbdare să vadă ce le-a adus Moşul, nelipsitul personaj de la sărbătorile de iarnă. Moşul nostru a fost primit cu bucurie, aplauze, colinde şi poezii. Participanţii la această sărbătoare au fost cuprinşi de emoţii de nedescris, la auzul unei colinde pline de jale şi durere. La final, copii au dansat cu Moşul şi au primit jucării, jucării pentru brad fructe, rechizite şcolare: caiete, creioane colorate, acuarelă, cărţi şi vitamine.

Ne-am simţit diferit în ziua aceasta, eram fericiţi pentru că am putu să aducem o bucurie în sufletul unui copil, nimic nu se compara cu zîmbetul unui copil.

La plecare, copii ne-au dăriut jucării confecţionate de ei şi le-am promis că venim la ei de 1 iunie.

Tineretul Democrat aduce sincere mulţumiri tuturor care au contribuit la organizarea acestui eveniment deosebit şi pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă, Liga Tinerelor Democrate vă aduce sincere felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Concert de caritate “Dăruieşte un zîmbet de copil”

Sîmbătă, 24 decembrie 2011, în ajunul Craciunului şi a sărbătorilor de iarnă, Organizaţia municipală de Tineret a Partidului Democrat din Moldova a organizat şi a desfăşurat un concert de caritate pentru persoanele cu dizabilităţi cu genericul “Dăruieşte un zîmbet de copil”.

Evenimentul a început la orele 14.30 şi avut loc la Casa de Cultură USM de pe str. Tighina 2. La concert au participat aproximativ 260 de membri ai Tineretului Democrat, dar şi circa 10 persoane din rîndurile seniorilor PDM.

Ca invitaţi de bază au fost copii şi persoanele cu dizabilităţi de la Centrul Comunitar pentru Copii si Tineri cu dizabilitati fizice “Star” în număr de aproximativ 30 de persoane. Aceşti copii şi maturi au venit cu o surpriză pentru cei prezenţi la eveniment şi au interpretat cîntece şi au recitat o poezie.

Din partea Tinerteului Democrat au evoluat mai multi artişti tineri: Racu Irina, Elena Condurachi, Patricia Ceremus, Artur, Stas, Maria Albin şi alţii. La fel au creat o atmosferă de sărbătoare şi ansamblul de dansuri pentru copii “Codreanca” din or. Ungheni. Totodată o echipă de dansatori au atras aplauzele publicului prin cîteva exerciţii de breake dance.

La sfîrşitul concertului, Tinerii Democraţi au dăruit cadouri persoanelor cu dizabilităţi şi au promis că vor mai organiza astfel de concerte de caritate pentru această categorie de persoane.

La eveniment au participat şi ministru Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, dna Valentina Buliga, viceministru Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, dl Sergiu Sainciuc, şi viceministru Afacerilor Externe şi Integrării Europene, dl Andrei Popov. Totodată, vicepreşedintele PDM, dna Valentina Buliga a subliniat importanţa evenimentului şi a specificat că PDM este un partid care a promovat întotdeauna valori precum: oportunităţi egale, egalitate de tratament, incluziune socială, echitate şi bunăstare socială. La finalul discursului, dna Buliga a felicitat persoanele cu dizabilităţii, părinţii acestora şi pe cei prezenţi în sală cu ajunul sărbătorilor de iarnă, dorindu-le cît mai multă bucurie, realizări frumoase şi un An Nou prosper.

Preşedintele Tineretului Democrat, dl Victor Zubcu a adus mulţumiri organizaţiei municipale de tineret pentru ideea nobilă şi pentru evenimentul organizat, şi a menţionat în acelaş timp că Tinerii Democraţi sînt ghidaţi permanent în acţiunile lor de către sloganul “9 ne pasă”.

Evenimentul a la iniţiativa organizaţiei de sector Centru mun. Chişinău şi a avut suportul logistic şi organizaţional al preşedintelui organizaţiei de sector Centru, dl Veaceslav Moldovan.

O jucărie dăruită, un zîmbet de copil!

De sărbători oameni devin mai buni şi mai darnici. Spiritul sărbătorilor de iarnă trezeşte în fiecare din noi, sentimentul unei trăiri profunde de magie şi miracol. La iniţiativa grupului de lucru TD Străşeni a apărut ideea de organiza o zi deosebită pentru copii de la grădiniţele de copii din oraşul Străşeni şi satul Voinova. Astfel, în perioada 12–18 decembrie, organizaţia teritorială TD Străşeni cu ajutorul oamenilor de bună credinţă au colectat jucării. În centrul oraşului a fost instalat un cort şi un panou cu genericul — O jucărie dăruită, un zîmbet de copil. Timp de şase zile locuitorii au donat diverse jucării. Iar săptămîna aceasta, Moşul însoţit de Alba ca Zăpada şi un motănaş, încărcaţi cu daruri au mers la instituţiile preşcolare, la cei mai cuminţi copii. Iniţial, tinerii democraţi împreună cu Moşul au mers la două grădiniţe din s. Voinova. Copii şi educatorii au asistat la un mic spectacol, după care au recitat poezii, au cîntat şi s-au jucat cu personajul din poveste — dl Motan. Moşul le-a adus copiilor fructe, dulciuri, jucării şi dispoziţia de sărbătoare. “Peste văi se zvoneşte ca a venit Moş Crăciun”, spunea un micuţ. Copii nu l-au lăsat să plece fără promisiunea că va veni la anul.

A doua zi dis-de-dimineaţă, Moş Crăciun a mers în oraşul Străşeni la alte două grădiniţe. De data aceasta copii au desenat, au cîntat, au făcut fotografii cu moşul. O bucurie imensă se citea pe chipul micuţilor, fericiţi şi încîntaţi de această surpriză. Anul viitor tinerii democraţi vor încerca să desfăşoare o campanie mai mare, scopul urmărit va fi de a ajunge la fiecare grădiniţă din raionul Străşeni.

Tineretul Democrat Străşeni aduce sincere mulţumiri persoanelor care s-au implicat şi i-au sprijinit şi urează tuturor sărbători fericite! La mulţi ani şi toţi democraţi!

Sursa: www.td.md

Declaraţia preşedintelui interimar, preşedintelui PDM, Marian LUPU, privind deschiderea posibilităţii de a identifica un candidat de compromise pentru turul doi al alegerilor Preşedintelui Republicii Moldova OT PDM: La multi ani!