Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Dumitru Diacov a îndemnat parlamentarii să se mobilizeze şi să aleagă preşedintele

|versiune pentru tipar||
PDM / 16 februarie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, a îndemnat deputaţii să se mobilizeze şi să aleagă, în actuala sesiune a Legislativului, preşedintele ţării, contribuind, în acest mod, la depăşirea crizei politice.

În discursul rostit de la tribuna centrală a Parlamentului, Dumitru Diacov a remarcat că este pentru prima dată cînd în deschiderea sesiunii parlamentare lipseşte o fracţiune importantă — cea a PCRM, subliniind că, în această situaţie, responsabilitatea pentru depăşirea crizei revine celor 62 de deputaţi necomunişti.

El a menţionat că, pe agenda Parlamentului sunt multiple proiecte importante, necesare pentru ţară, însă oamenii văd un singur lucru — că nu se alege preşedintele, care este simbolul puterii de stat. “Trebuie să oferim o perspectivă acestei ţări, să redăm cetăţenilor optimismul, să contribuim la aceea că lumea să se împace. De aceea, astăzi, trebuie să punem temelia soluţionării acestei probleme ruşinoase”, a conchis liderul fracţiunii PDM.

Sursa: www.pdm.md

Concert de caritate în Lipcani, organizat de echipa PDM din Briceni Partidul Democrat are candidaţi pentru preşedinţie