Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Pe 16 sau 17 martie vom alege preşedintele

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 martie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Pe 16 sau 17 martie Parlamentul ar putea alege şeful statului, iarnumele acestuia va fi anunţat din timp. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la postul naţional de televiziune.

“Nu avem o dată bătută în cuie, dar pot să spun că în apropiere de 15 martie, poate pe 16 sau 17, vom alege preşedintele. În dependenţă de rezultatele zilei de mâine. Cât despre candidaţi. Avem o listă de 13 candidaţi şi mai avem de muncit pe marginea ei. Astăzi se discută candidatura doamnei Bacalu, dar nu în exclusivitate”, a subliniat Marian Lupu.

Deşi nu a dorit să dee numele potenţialului candidat din partea Alianţei, liderul PD a ţinut să menţioneze că acesta va fi prezentat oficial de către liderii AIE. “Vom prezenta candidatul nostru nu cu o zi înainde de alegeri, ci cu destul timp pentru ca societatea să reuşească să discute şi să analizeze biografia acestuia”, a specificat democratul.

Totodată, Marian Lupu s-a arătat convins că în cadrul Alianţei se va ajunge la un consens şi se va merge la alegeri cu un singur candidat.

Sursa: www.pdm.md

Deputatul Valentina Stratan vrea să ştie ce face Ministerul Educaţiei pentru a asigura cu locuri în grădiniţe şi creşe familiile cu copii mici Parlamentul a decis: alegerile preşedintelui vor avea loc pe 16 martie