Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susţine că stabilirea datei alegerii preşedintelui nu mai poate fi amânată

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 februarie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, susţine că stabilirea datei alegerii preşedintelui nu mai poate fi amânată.

Diacov spune că nu înţelege de ce până acum nu a fost rezolvată problema alegerii şefului statului. “În acest Parlament, pe parcursul a doi ani şi jumătate, am făcut foarte multe referinţe la alegeri. Vă spun sincer impresia personală: e o problemă pe care puteam să o rezolvăm dacă am fi avut mai multă responsabilitate. Nu înţeleg de ce până azi nu am luat această decizie, să liniştim alegătorii noştri şi şi ca ţara noastră să fie privit serios pe plan internaţional”, a declarat preşedintele fracţiunii PDM.

Potrivit lui Dumitru Diacov, alegerea preşedintelui, în condiţiile actuale, e singura şi unica problemă ce ar putea consolida societatea: “E absolut necesar ca azi să luăm o decizie, dacă există un consens. Nu mai putem să tărăgănăm, deoarece tot Parlamentul arată neserios în faţa ţării. Dacă am identificat candidatura, stabilim data, votăm, dacă nu, la anticipate”.

Preşedintele de onoare al PD a mai adăugat că Marian Lupu a făcut tot posibilul pentru a contribui la soluţionarea crizei politice.

Sursa: www.pdm.md

Seminar de instruire a preşedinţilor organizaţiilor primare ale persoanelor în etate din raionul Criuleni Marian Lupu şi-a exprimat regretul pentru dezinformarea tirajată ieri de unele instituţii de presă