Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Pe 27 aprilie Partidul Democrat va desfăşura o serie de măsuri pentru promovarea stindardului naţional

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 aprilie 2012 | 
Partidul Democrat din Moldova

Cu prilejul sărbătoririi, pe 27 aprilie, a Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, Partidul Democrat va desfăşura o serie de măsuri pentru promovarea stindardului naţional. Ideea lor e insuflată de apelul prin care Marian Lupu, preşedintele PDM, a chemat cetăţenii să arboreze drapelul fiecare la casa unde locuieşte, dând astfel sărbătorii o dimensiune mai largă decât cea care implică doar instituţiile publice.

Organizaţia de Tineret a PDM va desfăşura în municipiul Chişinău o acţiune, care poate fi numită sugestiv “Ţara mea, Casa mea, Drapelul meu!”. Locuitorii şi oaspeţii capitalei vor fi informaţi despre conotaţia sărbătorii şi chemaţi să onoreze principalul simbol al statului moldovean.

Tinerii Democraţi au organizat cinci echipe, în toate sectoarele Chişinăului, unde vor împărţi cetăţenilor 20 de mii de insigne şi steguleţe cu imaginea tricolorului Republicii Moldova. Pe 27 aprilie, începând cu orele 10:00, ei vor putea fi întâlniţi în cele mai aglomerate locuri ale capitalei — în preajma centrelor comerciale “Unic” şi “Gemenii” din sectorul Centru; la intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal din sectorul Botanica; la intersecţia străzii Ion Creangă cu Alba Iulia în sectorul Buiucani; pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrând din sectorul Ciocana, în preajma centrului comercial “Pan-Com” de pe Alecu Russo şila Complexulmemorial din sectorul Râşcani.

Conducerea partidului, reprezentanţii PDM cu funcţii oficiale în Parlament şi Guvern vor participa la manifestările protocolare dedicate Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

Marian Lupu, a oferit în dar Parlamentului un drapel

Preşedintele Parlamentului, liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a dat startul, în dimineaţa zilei de azi, 27 aprilie, prin propriul exemplu, acţiunilor Partidului Democrat din Moldova dedicate sărbătoririi Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova, arborând un tricolor pe blocul unde locuieşte.

În deschiderea şedinţei plenare a Parlamentului, Marian Lupu a felicitat cetăţenii Republicii Moldova cu marcarea Zilei Drapelului şi a reiterat apelul său prin care a chemat cetăţenii să arboreze un drapel, fiecare la casa unde locuieşte, demonstrând în acest mod mândria pentru însemnele statului, dar şi pentru a da astfel sărbătorii o dimensiune mai largă decât cea care implică doar instituţiile publice.

“Sărbătoarea Drapelului trebuie să fie a cetăţenilor, nu doar a instituţiilor care au primit indicaţii sau fonduri ca sa arboreze steagul tarii. Este o zi care trebuie să consolideze ataşamentul nostru pentru valorile statului, o zi când nu doar noi, politicienii, dar întreaga ţară oferă omagiu simbolurilor de stat, fiindcă doar pe această cale vom ajunge să educăm în conştiinţa fiecărui cetăţean al Republicii Moldova sentimentul de profunda mândrie pentru ţară”, a declarat Marian Lupu.

“În calitate de cetăţean al acestui stat cu care mă mândresc, am arborat un drapel pe blocul în care locuiesc”, a specificat liderul democrat, care a anunţat că, din respect pentru Legislativ, a pregătit în dar pentru Parlament un stindard inedit brodat.

Ulterior, fiind asistat de colegii din partid, liderul democrat a distribuit deputaţilor, membrilor Guvernului, jurnaliştilor prezenţi la şedinţă insigne şi steguleţe cu imaginea drapelului naţional.

Un îndemn de a respecta şi onora stindardul naţional a fost lansat de către democraţi şi în adresa Partidului Comuniştilor. Pe motiv că ei de mai mult timp şedinţele Parlamentului, membrii PDM au mers la zona desemnată fracţiunii PCRM din sala de şedinţe plenare şi au aranjat pe mese câte un steguleţ şi o insignă. Ulterior, colaboratorii Aparatului Parlamentului le vor transmite fracţiunii parlamentare a PCRM.

Concomitent, Organizaţia de Tineret a PDM a desfăşurat în municipiul Chişinău o acţiune întitulată “Ţara mea, Casa mea, Drapelul meu!”.

Tinerii Democraţi au organizat cinci echipe, în toate sectoarele Chişinăului, unde au împărţit cetăţenilor 20 de mii de insigne şi steguleţe cu imaginea tricolorului Republicii Moldova.

Acţiunea tinerilor democraţi şi-a regăsit aprecierea şi susţinerea din partea chişinăuienilor, care au remarcat utilitatea şi necesitatea propagării pe larg a simbolurilor statului Republica Moldova.

“Trecătorii au avut reacţii diferite — unii au spus că cunosc despre sărbătoarea de azi, alţii nu au auzit de ea. Oferindu-le însemnele tricolorului locuitorilor şi oaspeţilor capitalei, le-am informat, concomitent, despre conotaţia sărbătorii. Sper că după ziua aceasta cetăţenii vor şti mai multe despre drapelul naţional şi însemnele statului nostru”, a remarcat un tânăr participant la acţiune.

De asemenea, conducerea partidului, reprezentanţii PDM cu funcţii oficiale în Parlament şi Guvern participă, pe parcursul zilei, la manifestările protocolare dedicate Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Îndemn către cetăţeni pentru arborarea drapelului de stat Şedinţa Consiliului Executiv Politic al Partidului Democrat din Moldova