Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tineri membri ai TD PDM au participat la o academie de vară în Sevastopol, Ucraina

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 septembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

În perioada 2–7 septembrie 2012, 6 tineri membri ai organizaţiei de tineret al Partidului Democrat din Moldova, au participat activ la o academie de vară, organizata la nivel internaţional, care a avut loc în Sevastopol, Ucraina.

Genericul, dar şi subiectele abordate întruneau în sine valorile social-democraţiei, metode de promovare a acesteia, situaţia actuală pe arena politică a ţărilor participante, tehnici şi metode folosite în tarile Europei de Vest şi altele.

Alături de membrii Partidului Democrat din Moldova, au participat şi reprezentanţi ai altor ţări precum Ucraina, Georgia şi Rusia.

Tinerii au descoperit şi învăţat ceva nou pentru sine, au lucrat în echipe formate după criteriul ţării din care provin pentru a putea eficient caracteriza situaţia social-democraţiei în ţara de baştină, dar au şi format echipe mixte pentru a lucra împreună, dar şi pentru a îmbunătăţi şi întări relaţiile dintre cetăţenii diferitor state.

La seminare era prezentă tehnica standard de predare, cînd trainerii oferă teoria şi, în final, participanţii aplică cunoştinţele acumulate în practică. Aşadar, tinerii au avut posibilitatea de a crea un mesaj electoral, de a alcătui analiza SWOT a situaţiei politice din cadrul ţării sale, bazîndu-se pe ideea social-democraţiei; au avut ocazia să participe la negocieri, la dezbateri; au învăţat să formeze o strategie de succes şi au subliniat toate etapele pentru a atinge scopul strategiei; şi-au întărit cunoştinţele despre Uniunea Europeană; au depistat laturile negative şi pozitive ale conservatismului şi liberalismului, etc.

Academia de vară a fost organizată de Institutul pentru Democraţie şi Procese Sociale (Ucraina) ,cu suportul Organizaţiei Alfred Mozer şi al Partidului Laburist din Marea Britanie. Lecţiile au fost ţinute de către trainerii din Olanda şi Marea Britanie.

Sursa: www.pdm.md

La Cahul a avut loc un trening pentru membrii PDM cu genericul “Sustenabilitatea administraţiei publice locale” Democraţii din Bălţi au dat startul Cupei Democraţiei la volei